Općina Pušća

Sela i zaselci Općine Pušća rasuti su po pitomim brežuljcima, pa iako su do današnjih dana zadržali osobine poljoprivrednog područja, pripadaju urbanom prostoru oko grada Zagreba. Život u Općini Pušća unaprjeđuje se provođenjem brojnih europskih projekata.

Ima i dobre vijesti za sve biciklističke entuzijaste koji se na svojim ljubimcima s dva kotača vole kretati čarobnim putevima Zagrebačkog prstena.

Uspješno provođenje projekata financiranih europskim sredstvima ovisi o vremenskim prilikama i brzini izvođenja radova. Filip Bernardić, načelnik općine Pušća istaknuo je kakvim se sve svakodnevnim poslovima bave:

Trudimo se zadovoljiti potrebe svih stanovnika, ali najviše se nekako baziramo na djecu i mlade. Samim time mnogo ulažemo u naše školstvo. Ovom odlukom koja je nedavno donesena da svi imaju pravo na besplatan obrok je u našoj Općini već odavno prioritet. Mi već dvije godine to svima plaćamo. Imamo i produženi boravak do 3. razreda osnovne škole. U vrtiću sufinanciramo 70% cijene vrtića, dok tek preostalih 30% plaćaju roditelji. To znači da imamo jedan od najjeftinijih vrtića u Zagrebačkoj županiji. Nismo zaboravili ni umirovljenike, naša udruga umirovljenika je dosta aktivna i redovito se okupljaju. Imamo i jedan zbog koji svakim danom sve više napreduje te aktivno sudjeluje u radu naše općine.

Dodao je kako udruga branitelja kvalitetno odrađuje svoje projekte te je uvijek tu za pomoć Općini Pušća. Osim toga, osvrnuo se na rad Kulturnog umjetničkog društva Općine Pušća.

Nogometni klub Pušća nalazi se u prvoj županijskoj ligi. Trenutačno su drugi na tablici. U školi nogometa imaju preko 150 djece. Uskoro kreću u rekonstrukciju suterena Društvenog doma.

Radovi bi trebali trajati do 30. travnja kada i posljednji izvođači radova odlaze iz Općine Pušća i moći se normalno prometovati ulicama.

ČLANAK PROIZVEDEN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM