Oluja odlomila limeni krov sa zgrade u Stupniku

Tekst:: B.A. 7/13/2010 22:36

Nesnosne vrućine danas poslijepodne nakratko je prekinulo snažno nevrijeme koje je, osim osvježenja, nekima donijelo i veliku materijalnu štetu. U Donjem Stupniku tako se limeni krov zgrade odlomio zbog jačine vjetra, dok je u Koturaškoj ulici udar groma zapalio drvenu kuću, piše 24sata.

– Padala je jako kiša. Zatim je vjetar počeo puhati nevjerojatnom snagom. Mislim da nikad nisam vidio takve zamahe. Odjednom je na staklo doletjelo nekoliko dijelova krova. Strašna eksplozija. Takvu nisam čuo od rata. Staklo je poletjelo prema meni. Sakrio sam se rukama po licu, ali me svejedno ozlijedilo – rekao je 60-godišnji Željko Sutlović, koji je oko 18:30 sati svjedočio nastanku štete.

Neki su dijelovi krova odletjeli na cestu, a ostali su razbili fasadu zgrade nasuprot. Vatrogasci su brzo maknuli dijelove sa ceste, nakon čega su krenuli sanirati i zgradu.

U Koturaškoj ulici udar groma zapalio je drvenu kuću, ali nitko od ukućana nije ozlijeđen. Vatrogasci su brzom intervencijom spriječili širenje vatre na okolne kuće. Materijalna šteta je totalna.