Održana završna konferencija projekta ‘Novi Jelkovec – mjesto neovisnog življenja’

Na završnoj konferenciji sudjelovao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević

Radi se o Projektu koji je u cijelosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a kojemu je cilj doprinijeti socijalnoj uključenosti osoba s invaliditetom kroz razvoj novih, učinkovitih i uključivih socijalnih usluga, kao i doprinijeti pomirenju poslovnog i obiteljskog života članova njihovih obitelji te umrežavanju i jačanju kapaciteta stručnjaka koji rade s osobama s invaliditetom. Ciljevi Projekta ostvarit će se razvojem i pružanjem socijalnih usluga, jačanjem kompetencija projektnih partnera i lokalnih dionika te razvojem i provedbom cjelogodišnjeg programa događanja u zajednici.

– Veliko mi je zadovoljstvo biti na završnoj konferenciji za medije u sklopu jednog uspješnog projekta koji je podigao kvalitetu života ne samo osobama s invaliditetom, nego i članovima njihovih obitelji. Nastavit ćemo što više povlačiti novac iz europskih socijalnih
sredstava kako bi ojačali socijalnu politiku u Gradu Zagrebu, koja je jedna od najprogresivnijih socijalnih politika u Hrvatskoj – rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Zamjenica ravnatelja Centra za rehabilitaciju Silver Gordana Karlovčan istaknula je kako su se u ovaj projekt u najvećoj mjeri uključili kroz međusobnu razmjenu znanja i iskustva putem internih radionica, ali i kroz organizaciju različitih događanja za korisnike Centra.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Romana Galić rekla je kako u Gradu Zagrebu živi 13 posto osoba s invaliditetom, a s obzirom na to da se invaliditet dotiče i obitelji tih osoba, onda se radi o četvrtini sugrađana koji se suočavaju s tim problemom. Dodala je kako je ovaj projekt bio usmjeren na širenje vaninstitucionalnih usluga te na jačanje kompetencija stručnjaka koji rade s osobama s invaliditetom, kako bi krajnji korisnici dobili bolju i kvalitetniju uslugu.

Po okončanju provedbe, nastavak pružanja novih socijalnih usluga razvijenih kroz Projekt preuzet će Centar za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec, ustanova kojoj je osnivač Grad Zagreb.