ODRŽANA TRIBINA ‘BOSANSKI JEZIK I KULTURA’

Želi se razviti pozitivna svijest o pripadnosti jezičkom nacionalnom i kulturnom identitetu kod bošnjaka

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba organiziralo je tribinu na temu ‘Bosanski jezik i kultura’ prema usvojenom Nastavnom programu bosanskog jezika i kulture u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj. Tribina je održana u Islamskom centru Zagreb, a izlaganja su održali predavači s Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu zbog promicanja važnosti materinskog jezika i obrazovanja učenika.

Roditelji će svoju djecu moću upisati na nastavu bosanskog jezika već od iduće školske godine. Želi se razviti pozitivna svijest o pripadnosti jezičkom nacionalnom i kulturnom identitetu kod bošnjaka.

– Mi smo prošle godine u 9. mjesecu dobili zeleno svijetlo od Ministarstva obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje za uvođenjem bosanskog jezika u škole, te smo ovih godinu dana iskoristili za pripremu. Nadamo se da će se što veći broj učenika prijavit u Republici Hrvatskoj pa tako i u Zagrebu. – poručio je predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Harun Omerbašić.

Zagreb je samo jedan u nizu od gradova gdje će se predavanja održavati. Sveukupno će ih biti 11 na području cijele zemlje.