Održan šesti Obrtnički forum Zagrebačke županije

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec održan je 6. Obrtnički forum Zagrebačke županije. Forum je okupio brojne predstavnike resornih tijela javne uprave i samouprave, obrtnike, predsjednike udruženja, suradnike,
gradonačelnike i načelnike općina te ostale goste.

Pozdravne riječi na početku foruma uputio je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar, a dobrodošlicu prisutnima zaželio je i gradonačelnik Denis Kralj, koji je poseban naglasak stavio na dobru suradnju Grada s domaćim obrtnicima.

Marija Halić, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područne službe Zagreb ovom je prilikom istaknula kako je obrtnički forum izuzetno bitan jer obrtnici drže jedan veliki dio gospodarstva i zapošljavanja.

U prvom dijelu programa, prezentirane su mogućnosti dodjele potpora za poduzetništvo i obrtništvo Zagrebačke županije. Prezentaciju je održao Damir Fašaić. Također, najavljeni su planovi objave natječaja EU fondova za ovu godinu. Valja napomenuti i da se na panelima raspravljalo i o mjerama za prelazak na uporabu čiste energije, nečemu što će dodatno unaprijediti i modernizirati taj sektor u Zagrebačkoj županiji.

ČLANAK PROIZVEDEN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.