Od znanstvene ideje do uspješne tvrtke

Sveučilište u Zagrebu

Autor:: R.I. 2/12/2011 14:37

U organizaciji Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, od 4. veljače do 1. travnja 2011. održava se ciklus radionica o poduzetničkim vještinama pod nazivom Od znanstvene ideje do uspješne tvrtke.

Riječ je o osam edukacijskih modula na kojima će istraživači stječu znanja vezana uz izazov otvaranja i poslovanja tvrtki koje su zasnovane na znanju i tehnologiji, a predstavljaju ishod istraživačkog rada i 
rezultata znanstvenika Sveučilišta u Zagrebu ili drugih institucija.

Ciklus radionica održava se tijekom osam tjedana u prostorima Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Zvonimirova 8. Uz istraživače Sveučilišta u Zagrebu, na radionicama sudjeluju i istraživači s drugih institucija u Republici Hrvatskoj, njih ukupno 40, koji će svaki petak prolaze kroz jedan edukacijski modul, od poslovnog planiranja, pravnih aspekata, načina pristupanja tržištu i financiranja, do razvoja novih proizvoda i inovacija.

Ciklus radionica o poduzetničkim vještinama kojeg organizira Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu prva je nicijativa ove vrste u Hrvatskoj koja će postati jedna od stalnih aktivnost Centra.Organiziranjem ciklusa radionica Od znanstvene ideje do uspješne tvrtke, Sveučilište u Zagrebu potvrđuje svoju proaktivnu ulogu u poticanju istraživača u stvaranju novih znanja, inovacija i tehnoloških rješenja koji će pridonijeti gospodarskom napretku Hrvatske.