Od sada tramvaj možete staviti i u dnevni boravak

Autor: Ivana Šimac 7/1/2014 12:46

Ako ste ikada pomislili kako bi bilo baš lijepo da možete mali tramvaj staviti na jednu od svojih polica u dnevnom boravku, od danas i možete. Bilo da se radi o staroj 11-ici ili šilterici na kojoj piše ‘ZET MI SE POPEO NA VRH GLAVE’, kakvu je dobio i sam gradonačelnik Bandić, suvenirice Zagrebačkog električnog tramvaja otvorene su na dvije lokacije u gradu Zagrebu i dostupna su svima.

– Nakon što su turistički autobusi i vlakići ove sezone krenuli u novome ruhu, ovime samo dodatno participiramo u turističkoj ponudi Grada Zagreba. Nije tu naglasak na prodaji ili na komercijalizaciji zagrebačke javno prijevozničke prošlosti, nego općenito na promoviranju simbola ZET-a kao jednog od većih i prepoznatljivih simbola Zagreba. Tako će svi putnici ovdje ispred Tehničkog muzeja, kao i u Petrićevoj ulici broj četiri, moći saznati sve informacije, ne samo o usluzi ZET-a i javnoga prijevoza nego i sve što se u Zagrebu u tom vremenu može i treba vidjeti – naglašava glasnogovornik ZET-a, Tomislav Jurić.

Od kada je doslovno jedna konjska snaga prvi puta vukla tramvaj ulicama Zagreba, još krajem 20. stoljeća, pa sve do danas kada se Zagreb može pohvaliti tramvajskom mrežom koju čini 116 kilometara pruge, ZET je zaista jedno prepoznatljivo obilježje Plavoga grada.

– Mene izuzetno veseli da se suradnja Grada Zagreba, podružnice Holdinga između ostalog i ZET-a, kao i Turističke zajednice Grada Zagreba ovako nastavlja odnosno intezivira, a sve kako bi krajnji rezultat bila bolja turistička ponuda u Zagrebu. Ova stara desetka, barem ju ja tako pamtim, izložena ispred Tehničkog muzeja bila je dio organiziranog prijevoza, danas je u novoj funkciji, kao fantastična suvenirnica – dodala je ravnateljica zagrebačke Turističke zajednice, Martina Bienenfeld.

Ako uzmemo u obzir stalno povećanje broja noćenja i stranih turista u našu metropolu, ovakva novost prvenstveno je opravdana, a možemo reći i poželjna.

– Čak 17 posto više dolazaka u mjesecu svibnju ove godine, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, govori kako Zagreb sigurno postaje poželjna turistička destinacija – zaključuje ravnateljica Bienenfeld.

‘Lepi Zagreb grad’ tako je postao ‘lepi’ i ostatku svijeta, a mi možemo samo reći – dobro nam došli!