OD KINE, PREKO JAZZA DO TAMBURE I KLAPE NA BUNDEKU

Na novoj, obnovljenoj pozornici u utorak 17.7. očekuje se jedan sasvim poseban program koji se održava u sklopu Međunarodne smotre folklora, a koji će ugostiti kineski ansambl tradicijske glazbe Glas Yunana

Press materijal

I ovoga tjedna nastavlja se bogati program Ljetne pozornice Bundek, na kojoj nas očekuje niz novih glazbenih doživljaja. Pridružite nam se stoga na omiljenome zgrebačkom jezeru – osvježite ljeto koncertima na Bundeku.

A na novoj, obnovljenoj pozornici u utorak 17.7. očekuje se jedan sasvim poseban program koji se održava u sklopu Međunarodne smotre folklora, a koji će ugostiti kineski ansambl tradicijske glazbe Glas Yunana. Svojom djelatnošću ovaj ansambl čuva i njeguje folklornu tradiciju kineske pokrajine Yunan, a njihov zagrebački nastup bit će prilika da upoznamo i doživimo neke od najzanimljivijih i najljepših plesova i pjesama iz bogate tradicije toga, nama dalekoga svijeta – ples pauna, ples za lijevu nogu, ples za proslavu, ples naroda Wa…

U srijedu 18.7. na Bundeku ugošćujemo našu cijenjenu pjevačicu i skladateljicu Astrid Kuljanić. Astrid živi i djeluje u New Yorku, a na Bundeku će nastupiti sa svojim američkim sastavom: Ben Rosenblum – harmonika, Mat Muntz – bas i Vicente Hansen – udaraljke. Godine 2017. Astrid je u Americi izdala album Riva uz rasprodanu koncertnu promociju u Weill Recital Hallu newyorškoga Carnegie Halla. U Zagrebu će izvesti atraktivni program autorskih skladbi, poznatih jazz standarda i tradicijske glazbe na jazz način.

Press materijal

Za sve ljubitelje tamburaške i klapske glazbe rezerviran je, pak, četvrtak 19.7. kada na pozornicu stižu Tamburaški orkestar Hrvatske raditelevizije pod vodstvom Siniše Leopolda i članovi Klape Kampanel. Program je nazvan Antologijski hrvatski evergreeni i nema sumnje da će u njemu uživati brojna publika na Bundeku.

Svi programi počinju u 21:00 sati, a ulaz na sve koncerte je – slobodan!

Doista je kul ovih večeri biti u Novome Zagrebu. Osvježite, stoga, ljeto koncertima na jezeru.

 

Press materijal