OBNOVA GRADSKOG DRAMSKOG KAZALIŠTA GAVELLA: Započeli radovi vrijedni 10 milijuna kuna

Započeli su radovi na rekonstrukciji Gradskog dramskog kazališta Gavella, nakon kojih bi ovo popularno zagrebačko kazalište, osim brojnih domaćih posjetitelja, trebalo privući i strane

Gradskom dramskom kazalištu Gavella ispunit će se dugogodišnji san. Započeli su radovi vrijedni 10 milijuna kuna kojima će se nadograditi pomoćna dvorana, prostori scenskih radnika te ostali pomoćni prostori.

– Nastat će jedna nova dvorana koja ne samo da će biti dodana Gavelli već će se u njoj i glavnoj dvorani moći paralelno igrati predstave. Publika će ovu godinu morati ulaziti kroz službeni ulaz za glumce- Boris Svrtan, ravnatelj GDK Gavella.

Ravnatelj vjeruje kako će nakon preuređenja Gavella privlačiti još veći posjetitelja, ne samo domaćih ljubitelja kulture već i turista.

– Gavella će zaista postati jedna zagrebačka vruća, odnosno nezaobilazna točka. Mogao bih reći čak i zagrebački West End. Mislim da će ova dvorana također dodati 120 sjedećih mjesta, zove se Scena 121. Bit će tu i engleski program za turiste koji ćemo realizirati u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba- nadodaje Svrtan.

Početak radova označio je gradonačelnik Milan Bandić te još jednom naglasio koliko je kultura važna za nacionalni identitet.

– Kad vam netko hoće ubiti babu i dadu onda vam ubije kulturu i jezik. Nećemo dati da nam iščupaju korijene, a još manje da nam ubiju dida i babu. Sretan sam što sam ovdje i da za nekih 12 mjeseci, a ja sam uvjeren i za 10 ćemo imati umivenu Gavellu i bit će svi sretni- izjavio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.