Obnavlja se crkva “Svi Sveti” u Sesvetama

Crkva Svih Svetih u Sesvetama, sagrađena je davne 1773.godine, a pretrpila je oštećenja u potresima i vapila je za obnovom

Kao i svakoga petka, gradonačelnik Milan Bandić sa svojim je suradnicima obišao još jednu gradsku četvrt, ovoga puta na red su došle Sesvete.

-Ovdje u Sesvetama smo pred zgradom mjesne samouprave gdje se u zadnjih godinu dana radi energetska obnova. Radi se i na vrtićima i školama. U zadnjih godinu dana je investicija ovdje vrijedna 6 milijuna kuna – rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Zgrada mjesne samouprave u Sesvetama potpuno je obnovljena, stavljena je nova fasada ali i uvedena toplinska izolacija.
zgrada mjesne samouprave sesvete

Crkva Svih Svetih u Sesvetama, sagrađena je davne 1773.godine, a pretrpila je oštećenja u potresima i vapila je za obnovom. Obnova crkve traje već 2 godine.  Župnik ističe kako su za brzu i kvalitetnu obnovu zaslužni svi, od Gradskog ureda pa sve do mještana.

– Ova crkva je obilježje Sesveta, ali i šire zbog svoje starine i vrijednosti. Prije dvije godine odlučili smo se krenuti u obnovu i hvala župljanima i gradskoj četvrti na podršci. Plan je bio da ove godine završimo, ali nas je potres usporio. Pali su nam tornjevi, kao i križ kojeg smo sanirali. Trenutno se mijenja stolarija i radi se na vanjskoj obnovi crkve – istaknuo je župnik Mario Migles.