OBLJETNIČKA SVEČANOST NA SVJETSKI DAN ZDRAVLJA: Nastavni zavod za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ obilježio 70 godina djelovanja

Povodom proslave jubilarne, 70. godišnjice osnutka NZJZ 'Dr. Andrija Štampar' i obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, u prostorijama Zavoda održana je javnozdravstvena tribina pod nazivom 'Zdravlje za sve'. U sklopu tribine, koja je okupila eminentne hrvatske zdravstvene stručnjake, tradicionalno je predstavljen Zdravstveno - statistički ljetopis Grada Zagreba za 2018. godinu te publikacija Pregled stručnih i znanstvenih radova objavljenih u 2018. godini

NZJZ Dr. Andrija Štampar osnovan je 1949. godine pod nazivom Higijenski zavod, a djelovao je kao stručna i istraživačka ustanova za sva pitanja s područja higijene i preventivne medicine. Tijekom godina mijenjao je razna imena, ali je uvijek zadržao svoj osnovni cilj – biti najbolja javnozdravstvena ustanova i široj regiji pružajući usluge iz područja javnoga zdravstva, poštujući pritom najviše standarde društveno odgovornog ponašanja i znanstveno utemeljenih spoznaja po načelima zdravstvene izvrsnosti.

– Ono što jest sigurno, danas Zavod ne bi postojao da nije bilo ljudi koji su pomogli da se razvije u jedan od centara medicinske izvrsnosti u Republici Hrvatskoj, jednu od najboljih javnozdravstvenih ustanova u široj regiji. Iskoristio bih ovu priliku i posebno se zahvalio svim bivšim i sadašnjim zaposlenicima našeg Zavoda, koji su svojim predanim radom i iznimnim znanjem pridonijeli poboljšanju kvalitete zdravstvene usluge u Hrvatskoj, ali i omogućili uspješan razvoj Zavoda – izjavio je ravnatelj NZJZ ‘Dr. Andrija Štampar’ Zvonimir Šostar.

Povodom proslave jubilarne, 70. obljetnice osnutka Nastavnog zavoda ‘Dr. Andrija Štampar’ i obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, u prostorijama Zavoda održana je javnozdravstvena tribina, predstavljen je Zdravstveno – statistički ljetopis Grada Zagreba za 2018. godinu te publikacija Pregled stručnih i znanstvenih radova objavljenih u 2018. godini.

– Naša zemlja treba ovakve kvalitetne ustanove, zdravstvene djelatnike i stručnjake koji će provoditi lokalne javnozdravstvene projekte i aktivnosti u službi poboljšanja kvalitete života građana Hrvatske, ali i provoditi te sudjelovati u mnogim međunarodnim projektima, kako bi naše zdravstvo i kvaliteta naših stručnjaka bila prepoznata na svjetskoj razini. Sve ovo uspješno je objedinjeno upravo u ovoj ustanovi koja ponosno i zasluženo nosi ime velikana hrvatskog javnog zdravstva – rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.