OBILJEŽAVANJE DANA DRŽAVNOSTI

Solisti koncerta su sjajni mladi, višestruko nagrađivani violinist Luka Ljubas te ugledni bariton, prvak Zagrebačke opere, Ljubomir Puškarić

Foto: Igor Šoban

Zagrebačka filharmonija, vodeći simfonijski orkestar i jedan od nositelja open-air festivala Zagreb Classic, više nastupa u programu ovogodišnjega festivala započet će u ponedjeljak, 25.6. u 21:00 sati na Trgu kralja Tomislava.

Prigoda je više nego svečana jer ovim koncertom Zagrebačke filharmonije na festivalu Zagreb Classic Grad Zagreb pridružuje se obilježavanju Dana državnosti.

A i program je u tome smislu doista i svečan i reprezentativan, te se sastoji od nekolicine dobro poznatih glazbenih brojeva svjetske literature, kao i antologijskih uspješnica hrvatske glazbene produkcije, zaključno sa slavnom Romancom Zrinjskog Ivana pl. Zajca i neizostavnom koračnicom U boj! za najbolji mogući finale ove svečane večeri.

Solisti koncerta su sjajni mladi, višestruko nagrađivani violinist Luka Ljubas te ugledni bariton, prvak Zagrebačke opere, Ljubomir Puškarić. Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će maestro Ivo Lipanović.

Ulaz na koncert je slobodan.

Press materijal