Obilazak Trnja: OŠ Tin Ujević postaje jedna od najmodernijih škola, a Koturaška je dobila kanalizaciju

Sigurnost djece je najbitnija, a to potvrđuje i gradnja požarnog puta u sklopu Osnovne škole Grigora Viteza koji bi trebao biti dovršen kroz dva tjedna.

Foto: Jabuka TV

Nakon što je izgrađena nova sportska dvorana, Osnovna škola Tin Ujević doživjet će energetsku obnovu te tako postati jedna od najmodernijih škola u gradu Zagrebu.

“U tijeku je energetska obnova stare zgrade, a projekt vrijedan pet milijuna kuna sufinanciran je od strane Grada Zagreba i Europske unije”, izjavila je ravnateljica Osnovne škole Tin Ujević Vlatka Mihelić.

Svega par koraka dalje stanovnici Koturaške ulice napokon su riješili problem kanalizacije.

“U ovoj ulici živi dvadesetak stanara koji nisu imali kanalizaciju, taj problem traje petnaestak godina. Izdvojili smo 500 tisuća kuna za ovaj projekt kako bi se napravila kompletna kanalizacija”, pojasnio je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Trnje Mato Bartoluci.

Foto: Jabuka TV

A osim osnovne škole, energetsku obnovu doživio je i Dom zdravlja Zagreb – centar koji se nalazi na prostoru Gradske četvrti Trnje koju je u pratnji suradnika obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

“Nakon sanacije krova prošle godine, energetskom obnovom objekta je ova zdravstvena stranica kompletno uređena i pruža najbolje uvjete rada za naše djelatnike te najkvalitetniju skrb za naših oko 6000 pacijenata”, poručila je ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – centar Antonija Balenović.

Foto: Jabuka TV

U Mjesnom odboru Staro Trnje uređen je kolnik na Drinskoj ulici od V. Trnjanskog nasipa do Starotrnjanske ulice.

“Asfaltirali smo dio ulice, ali očekujemo da se preostalih 210 metara dovrši do kraja”, dodao je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Staro Trnje Boris Dobrilović.

Sigurnost djece je najbitnija, a to potvrđuje i gradnja požarnog puta u sklopu Osnovne škole Grigora Viteza koji bi trebao biti dovršen kroz dva tjedna.