OBILAZAK RECIKLAŽNIH DVORIŠTA: Gradonačelnik Bandić obišao pet reciklažnih dvorišta u Zagrebu i najavio dulji rad istih

Nakon učestalih primjedbi građana na zatrpanost kontejnera otpadom, gradonačelnik Milan Bandić najavio je obilazak reciklažnih dvorišta.Obećanje je održao te u prvoj turi obišao je dvorišta Kajzerica, Sveta Klara, Trešnjevka, Špansko i Vrapče.

– Nakon obilaska mogu konstatirati da stvari idu svojim tijekom, ali očekivani tempo nije zadovoljavajuć. Neke stvari ćemo morati ubrzati. Ključni problem je usvojiti kulturu recikliranja, to je zadaća sviju nas- izjavio je gradonačelnik Milan Bandić.

U obilasku je bio i direktor Čistoće Goran Bradić koji ističe da se kontejneri prazne kada se napune te poziva građane da ne ostavljaju otpad pored spremnika za otpad.

– Vidjeli smo dosta kontejnera za papir praznih, a pored njih leže kartonske kutije, a trebalo ih je samo savinut i ubaciti. Ne bježim od naše odgovornosti, ali apeliram na građane sortiraju otpad i ubacuju u kontejnere- kaže direktor Čistoće Goran Bradić.

Po mjesnim odborima diljem grada edukacije građana već su krenule. No, osim promjene svijesti građana, gradonačelnik drži kako su promjene nužne i u Čistoći.

– U Čistoći i na reciklažnim dvorištima radit će se koliko treba. Ako ja mogu raditi 16 sati dnevno, mogu i oni raditi 16 sati dnevno. Neće biti ni svetka ni petka ni subote ni nedjelje. Neće biti izgovora više da građani dođu, a vrata budu zatvorena- oštar je zagrebački gradonačelnik.

Kako bi sve teklo glatko, iz Čistoće, zbog povećanog obujma posla, poručuju kako će uskoro krenuti s novim zapošljavanjima.

– Morat ćemo zaposliti još nešto ljudi. Ovaj posao se na isti način obavljao 90 godina, a sada se obavlja na potpuno drugačiji način.Obujam posla je barem duplo veći nego prije, ako ne i triput. A da ne govorim o divljim deponijima koje moramo sanirati, tu su i ta reciklažna dvorišta, ali i pranje ulica- objašnjava direktor Čistoće Bradić.

Samo zajedničkim radom građana i svih zaposlenih u procesu zbrinjavanja otpada u budućnosti će se moći izbjeći ružne slike prenatrpanih kontejnera oko kojih leži otpad.