NOVI PROSVJED U SIGETU: Stanovnici novozagrebačkog naselja ne žele gradnju poslovnog kompleksa

Stanovnici Sigeta mirnim prosvjedom poručili da se protive betonizaciji njihova naselja, žele knjižnicu umjesto trgovačkog centra

Ovo nije Legograd ovo je Zagreb parola je pod kojom je održan još jedan prosvjed u Sigetu. Naime, dio stanovnika Sigeta protivi se gradnji poslovnih zgrada na zelenoj površini u njihovom naselju.

U planu je izgradnja trgovačkog centra baš na samoj livadi, a svega nekoliko metara dalje trebala bi biti dva poslovna centra. Poslovni centri se ne bi trebali uskoro početi graditi jer nisu sređeni imovinsko- pravni odnosi s ljudima. Nasa je sad u fokusu trgovački centar kojeg mi ne želimo, barem ne toliko velik. Trgovačkih centara ionako ovdje ima puno- objašnjava Gordana Pasanec, članica Vijeća mjesnog odbora Siget.

Nisu protiv gradnje općenito, samo žele da se na livadi izgradi nešto što će cijeloj zajednici biti od koristi.

– Sigetu nedostaje centar. Šezdesetih godina kada se gradio Siget, ova livada je bila predviđena za to. Treba nam jedan pješački trg, kakav ima Zapruđe, gdje se ljudi mogu družiti, mogu se organizirati razne igraonice za djecu. Dobro bi nam došla tržnica, ali i biblioteka koju Siget nema- nadodaje Pasanec.

Prosvjed je održan na stotu obljetnicu rođenja zagrebačkog gradonačelnika na čijim idejama je nastao Novi Zagreb.

– Ono što se događa u Sigetu, ali i u nekim drugim naseljima, pogotovo u Novom Zagrebu, nije onaj Novi Zagreb kojeg je zamislio Većeslav Holjevac, čija je 100. obljetnica rođenja upravo danas, a koji je stanovao ovdje ovom naselju u neboderu- drži Rada Borić, zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.