Novi objekti i novi kilometri cesta u Brezovici

Autor: Željko Buzov 4/18/2014 12:40

Realizacija Programa malih komunalnih akcija u Gradskoj četvrti Brezovica trebala bi započeti 22. travnja, najavljuje predsjednik Vijeća ČG Vladimir Iviček.

-.-Željko Buzov-.-Vladimir Iviček, predsjednik VGČ BrezovicaOvogodišnjim planom za gradnju, uređivanje i održavanje manjih objekata komunalne infrastruklture i drugih manjih javnih objekata kojima se poboljšava komunalni standard građana, predviđeno je skoro 13 milijuna i osamsto tisuća kuna. Najviše će sredstava biti uloženo u javnoprometne površine i objekte: približno 5 milijuna i 800 tisuća. Planirani su i radovi na vodoopskrbnoj infrastrukturi, odvodnji, igralištima i zelenim površina i uređenje nekoliko objekata mjesne samouprave.

Dva najveća komunalna problema ove gradske četvrti su neizgrađena kanalizacija i nedostatak dječjeg vrtića.

Izgradnja kanalizacijske mreže bit će nastavljena ovoga ljeta, a u gradskoj četvrti se nadaju da će je uspjeti produžiti sve do naselja Grančari. Iz Programa održavanja komunalne infrastrukure u Gradu Zagrebu financirano je asfaltiranje 900 metara zaobilaznice, koja će biti neophodna kad se, zbog kopanja kanalizacije, bude morala zatvoriti Brezovička cesta. Novi asfalt dobile su tako ulice Mali grm (300 metra) i Grančarska ulica VI. odvojak (600 metara). Sredstvima tog gradskog programa već je sanirano nekoliko prometnica u Brezovici.

Što se tiče vrtića, definitivnog rješenja još nema, ali ‘ima puno dobre volje’. Naravno, tako velik zahvat više ovisi o Gradskoj upravi, nego o ovoj četvrti.