Nova rasvjeta u Miramarskoj preslabo osvjetljava

Javna rasvjeta

Autor: Ana Kranjčić 6/13/2012 9:55

Prije nekoliko tjedana, na dijelu Miramarske ulice, mjenjala se javna rasvjeta. Tamošnji stanari smatraju kako je novopostavljena rasvjeta neprikladna s obzirom da je trenutno osvjetljenje vrlo loše.

– Riječ je o investiciji u sklopu Gradskog ureda za izgradnju i to je bio projekt zamjene postojećih rasvjetnih tijela novima na osnovu novih projekata, eko-projekata za zaštitu prirode gdje je na osnovu europske konvencije o rasvjetnim tijelima nužno promjeniti sva rasvjetna tijela u gradu Zagrebu – kazao je Ivan Bare, predsjednik Vijeća gradske četvrti Trnje.

S obzirom da je stara rasvjeta prilično zagađivala okoliš te je trošila mnogo energije, Gradski ured za prostorno uređenje i izgradnju Grada postavio je rasvjetna tijela koja manje štete.

– Ova nova rasvjetna tijela manje osvjetljavaju, većinom je usmjerena rasvjeta prema podu, a ne na stranu. To su novi standardi, kako nas obavještavaju iz Gradskog ureda za izgradnju, a tvrde da je dovoljno vidljivo da građani mogu normalno, nesmetano i bez problema za svoju sigurnost tamo šetati – istaknuo je Bare.

Osim novopostavljene rasvjete, na nekim dijelovima ulice nedostaju rasvjetna tijela što će se ove godine promijeniti s obzirom da je Vijeće gradske četvrti Trnje osiguralo sredstva za nadogradnju novog.

– Imamo još jedan dio nedostatka javne rasvjete u onom dijelu prema pothodniku. To je nadogradnja još jednog rasvjetnog tijela, to će se realizirati ove godine iz Plana malih komunalnih akcija. Na stazu, koja ide uz jedan dio Miramarske i izlazi na pothodnik, još će se jedno rasvjetno tijelo nadograditi – najavio je Bare.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.