NOVA LED RASVJETA NA MIROGOJSKOJ CESTI

LED izvori pružaju mogućnost veoma preciznog usmjeravanja svjetlosti pa na taj način reduciraju nepotrebne gubitke svjetlosti

Gradonačelnik Grada Zagreba obišao je obnovljenu rasvjetu na Mirogojskoj cesti, od raskrižja s Ksaverskom cestom do raskrižja s Alejom Hermanna Bolea

– Radi se o kompletnoj rekonstrukciji postojeće rasvjete koja je bila zastarjela, zamijenjena je LED rasvjetom koja je ekološki puno prihvatljivija i tako smo smanjili potrošnju električne energije na pola u odnosu na prethodno stanje. S obzirom na ekološke standardne, rasvjeta je usmjerena prema dolje, i time smo smanjili onečišćenje vezano za životinjski svijet. Ukupna vrijednost radova je 600 000 kuna bez PDV-a – poručio je voditelj gradskog odjela za održavanje javno-prometnih površina, javne rasvjete i klizišta, Mario Miljavac.

 

 

 

 

U okviru radova položeno je 1100 metara podzemnog kabela, postavljena su 32 nova čelična stupa visine osam metara i 32 nove LED svjetiljke.

LED izvori pružaju mogućnost veoma preciznog usmjeravanja svjetlosti pa na taj način reduciraju nepotrebne gubitke svjetlosti.