Noć u kojoj ljubitelji kazališta neće spavati

Konferencija za novinare

Autor: Maja Gujinović 11/16/2009 9:32

U Dječjem kazalištu Dubrava prošlog je utorka održana novinarska konferencija na kojoj je predstavljen program Noći kazališta koji će se održati 21.11.2009. u 39 kazališta i ustanova u kulturi u cijeloj Hrvatskoj.

Ovo je drugo izdanje manifestacije koja se prošle godine, na poticaj francuskih kazališnih umjetnika, krenula kao pilot program istodobno u Dječjem kazalištu Dubrava i Šibenskom kazalištu, s ciljem komunikacija među kazalištima te ujedinjenje kazališta na jedan dan i u isti sat.

Na konferenciji su prisustvovali ravnatelj Narodnog sveučilišta Dubrava, Ivica Rubić, Srećko Šestan, ravnatelj Uprave za izvedbene umjetnosti pri Ministarstvu kulture i Leo Vukelić, voditelj Dječjeg kazališta Dubrava koje je organizira i koordinira Noći kazališta za cijelu Hrvatsku.

U Noći kazališta izvesti će se 82 profesionalne predstave i 58 popratnih programa (izložbe, radionice, koncerti, degustacije). Program Noći kazališta razrađen po kazalištima možete vidjeti na službenoj stranici www.noc-kazalista.com .