Noć muzeja u Muzeju hrvatskog vatrogastva

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) pripremio je bogat program za tradicionalnu manifestaciju Noć muzeja koja će se, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, održati u petak 28. siječnja 2022. godine.

Program počinje u Kinu Gaj projekcijom dokumentarnog filma „Zovi 193“ redateljice Marijane Podgorelec, snimljenog u produkciji Hrvatske radiotelevizije, a povodom 145. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice.

U sklopu manifestacije planirano je predstavljanje izdanja Hrvatske vatrogasne zajednice: monografije „145 godina Hrvatske vatrogasne zajednice“ i edukativne knjižice za
djecu „Vatrogasci: Što? Kako? Zašto?“. Za najmlađe je planirana radionica koja će ih na zabavan način upoznati s vatrogastvom, a za sve one koji nisu još bili u mogućnosti posjetiti Muzej hrvatskog vatrogastva, s njegovim će se postavom moći upoznati putem virtualne šetnje po Muzeju.

Središnje događanje manifestacije je otvorenje izložbe fotografija „Zovi 193 – making of“, autorice Marijane Podgorelec. Fotografije su nastale tijekom snimanja dokumentarnog filma i pružaju uvid u vatrogasnu djelatnost te njene različite segmente snimane na brojnim lokacijama u Hrvatskoj.

Raspored događanja:
16:30 – 17:30 Pretpremijera filma „Zovi 193“, Kino Gaj, Ljudevita Gaja 1
16:30 – 21:00 Izložba stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva, Trenkova 44
18:00 – 18:45 Dječja radionica „Vatrogasci: Što? Kako? Zašto?“, Dvorana CTIF,
Trenkova 44
19:00 – 19:45 Predstavljanje izdanja HVZ-a, Dvorana CTIF, Trenkova 44
19:45 – 19:55 Predstavljanje virtualne šetnje po Muzeju hrvatskog vatrogastva,
Dvorana CTIF, Trenkova 44
20:00 Otvorenje izložbe fotografija „Zovi 193 – making of“, autorica: Marijana
Podgorelec, Izložbena dvorana Muzeja hrvatskog vatrogastva, Trenkova 44
Zbog ograničenog broja mjesta na projekciji filma (70) te na radionicama i predstavljanju izdanja (25), molimo da svoj dolazak potvrdite do srijede 26. siječnja
2022. na e-mail: muzej@hvz.hr

Za informacije o programu u Noći muzeja, pratite mrežne stranice Hrvatske vatrogasne zajednice i Muzeja hrvatskog vatrogastva te društvene mreže.

Napomena: Muzej je moguće posjetiti uz predočenje COVID potvrde.

Mole sve posjetitelje da se prilikom boravka u Muzeju pridržavaju epidemioloških mjera.