Nisu odgovorni za išta, a plaće u tvrtki im 1600 €

Jadranko Husarić (HSS) smatra da njegova ostavka vrijedi milijardu kuna

Autor: Sanjin Španović 9/23/2010 8:31

Prosječna plaća u Hrvatskim vodama, državnoj tvrtci u kojoj dvojica politički odabranih odgovornih ljudi, HSS-ovci Jadranko Husarić i Zvonko Marenić, uredno izbjegavaju odgovore na konkretna pitanja u 2008. godini iznosila je 1600 eura!

Sa takvom prosječnom plaćom direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić koji je naravno iznad prosjeka i ima plaću od 23 000 kuna netto u lipnju je pun sebe novinarima govorio da “imamo najbolji sustav zaštita od poplava u Europi”.

U međuvremenu se predomislio pa je rekao da “Hrvatskim vodama za gradnju sustava nedostaje milijarda kuna”.

O ostavci ovaj HSS-ovacl, koji je svoju sposobnost “dokazao” dok je bio u Zagrebačkog holdingu, ne razmišlja. Kaže da to novih milijardu kuna neće donijeti.

Nadamo se samo da ne drži da bi toliku otpremninu trebao dobiti u slučaju otkaza.

No, građani očito njegovu ostavku očekuju – njih 65 posto u emisiji OTV-a Otvorena TV posvećenoj poplavama glasalo je za odgovor DA na pitanje treba li Husarić dati ostavku.

Koliko su u Hrvatski vodama “zabrinuti” zbog poplava dovoljno svjedoči i činjenica da kada je za emisiju Otvorena TV urednica Alenka Žganjer zvala Jadranka Husarića u emisiju iz njegovog ureda dobila pitanje da koja će biti tema?!? Srećom da poplava nema pa možemo pričati o drugim temama.

Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za hitne intervencije također je izjavio da bi Husarić trebao otići, a hoće li njegova ostavka dati rezultata ovisiti će tko će doći umjesto ovog politički zbrinutog HSS-ovca.

Istodobno, Husarić i dalje u izjavama medijima prodaje demagogiju, a na konkretna pitanja izbjegava dati odgovor. Pomalo neozbiljno se odbijao izjasniti na pitanje o novom vodenom valu koji stiže za vikend, što najavljuju meterolozi. Očito u Hrvatskim vodama ne znaju što očekivati u subotu i nedjelju.

Zvonko Marenić, direktor Vodnogospodarskog odjela Grada Zagreba također se ugledao u svog šefa Husarića i na konkretno pitanje u emisija Otvorena TV na OTV-u o tome što djelatnici Hrvatskih voda rade za prosječnu plaću od 1600 eura doslovno ušutio i ostao bez teksta. Na ostala pitanja o stanju na terenu, odgovornosti Voda u cijelom slučaju odgovorao je isključivo demagogijom.