Nismo kršili zakon, provodili smo volju zastupnika

Prostorni plan Podsljemenske zone s građevinskom namjenom

Autor: 12/13/2010 9:35

Gradska uprava odbacuje navode kako su ispravcima nezakonito mijenjali prostorne planove. Naime, tako stoji u očitovanju na zaključke koje je donijelo skupštinsko Povjerenstvo za utvrđivanje činjenica o objavljenim ispravcima prostornih planova u službenom glasniku. Povjerenstvo je nakon nekoliko mjeseci rada zaključilo da je velika većina ispravaka napravljena protupravno. Svoje zaključke su proslijedili DORH-u koje naložilo policiji da otvori istragu.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Policija je tražila od Skupštine da im dostave dio materijala koje je koristilo PovjerenstvoU očitovanju iz Gradske uprave ističu kako su ispravke radili na temelju mišljenja Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređena i graditeljstva. U tom mišljenju (koje se odnosilo na Hoto toranj u Savskoj ulici) se navodi da se pogrešno unesen broj katova te zgrade popravi ispravkom i da ne moraju tu izmjenu slati na javnu raspravu.

‘Usklađivali smo dijelove prostornog plana’

Nadalje predstavnici Grada navode kako svi dijelovi prostornog plana moraju biti usklađeni zbog čega su često morali raditi ispravake. Napominju kako svi dijelovi prostornog plana (tekstualni i kartografski) moraju biti usklađeni kako bi se mogla izdati lokacijska i građevinska dozvola.

U očitovanju se navodi kako su ispravci nastali u dogovoru više ljudi koji su se koordinirali prilikom njihove izrade.

Očitovanje napisano dugim i nečitkim rečenicama

”…Ti su se postupci prema istom mišljenju provodili uvijek istovjetno, na način da se o tome nakon utvrđivanja činjenica sačinila Službena bilješka koju su potpisale stručne službe Gradskog poglavarstva i Gradske skupštine uz potpise Ureda – izrađivača Plana, Ureda – nositelja izrade Plana i Ureda – izdavatelja lokacijske odnosno građevne dozvole.
Na taj način potvrđuje se i neosnovanost i netočnost isticanja činjenica u predloženom Izvješću na način da su istaknute pojedinačne osobe, koje da su potpisale veći broj ispravaka i to prvenstveno stoga što su kako je opisano bilješku uvijek potpisivali svi navedeni sudionici, u postupku koji je zajednički koordiniran”, stoji u očitovanju.

Ono što je još zanimljivo u ovom očitovanju je nezgrapnost rečenica zbog čega je tekst iznimno teško čitati. Naime, cijelo očitovanje ima preko 12.000 znakova, a sastavljeno je od tek 22 rečenice. Što znači da u prosjeku jedna rečenica ima preko 550 znakova. Kako bi se stekao dojam koliko je to, ovaj tekst ima 2411 znakova. Autor gradskog očitovanja bi ovaj cijeli tekst uspio nagurati u tek četiri rečenica.