Nije radila ništa u Holdingu. Zaradila je 252 000

DAvor Jelavić i Milan Bandić

11/25/2009 16:21

Jedna od najpoznatijh izajava Milana Bandića je idemo delati, ali očito ona ne vrijedi za sve njegove zaposlenike. Voditeljica financija u njegovom stožeru je Vesna Majher, inače zaposlenica Autobusnog kolodvora Zagreb, koji spada pod okrilje Holdinga. Zanimljiva je činjenica da gospođa Majehr već tri godine prima punu plaću, iako je nema na radnom mjestu.

Majherova je pak kazala kako je radila sve što se od nje tražilo i što je u opisu njezinog radnog mjesta, no da o tome ne može preko telefona. Sve u svemu ovaj slučaj možda i ne bi završio u medijima da Majharova nije dobila promaknuće prošli tjedan, ni više ni manje nego u zamjeninicu direktora Autobusnog kolodvora.

Viosokopozicionirani izvor iz Holdinga kazao je za Novi list kako postoje čvrsta indidcije da se ona već godinama ne pojavljuje na poslu i dodaje da se to može ustvrditi čitatačima kartica koji svi zaposlenici koriste pri ulasku ili izlasku s posla.

Umeđuvremenu, ustanovljeno je kako je među zaposlenima nitko ne poznaje, jer na radno mjesto nije dolazila no za funkciju ‘koordinatorice poslova’ primala je plaću od 7000 kuna mjesečno. U tri godine ova se svota nagomilala. Na novoj poziciji zarađivala bi 14 tisuća kuna.

Riješenje je potpisao naravno, Milan Bandić, što i nije čudna stvar, pošto je Vesna Majher bila jedina SDP-ova vijećnica koja je glasala za Bandićev rebalans, nakon što su ga svi SDP-ovci rušili. Zbog puno prijava iz AKZ-a, Ivo Čović nije potpisao riješenje o radnom mjestu. Jedina osoba kojoj prijeti otkaz je direktor kolodvora Franji Žulji, koji je potpisao riješenje kako bi ga učinio pravomoćnim.