Nezbrinuta djeca uče snimati svoje TV spotove

Valerija Novak

Autor: Ana Pejić 10/14/2011 15:12

”Snimi ovo” inicijativa je mladih koja u domovima za nezbrinutu djecu potiče kvalitetno provođenje vremena i osposobljava mladih za medijski rad. Medijske radionice će se održavati u prostorijama Europskog doma, a mladi koji žive u domovima za nezbrinutu djecu naučit će vještine osnova snimanja, montaže, te audio i video produkcije TV spotova.

Koja je ideja projekta i koliko će medijske radionice trajati objasnila je voditeljica projekta i predsjednica udruge Medijska tvornica, Valerija Novak.

-.-Ana Pejić-.-– Ideja je da klinci naprave vlastite spotove koji će tvoriti jedinstvenu medijsku kampanju usmjerenu na njihova prava i lakše pozicioniranje na tržištu rada. Projekt počinje 15. listopada, a traje do 15. prosinca. Do 1. prosinca trajat će radionice, dok je svečana prezentacija radova 15. prosinca, a sve to će se prikazivati na internetu te lokalnim i nacionalnim televizijama. Prikazivanje počinje 3. prosinca – istaknula je Novak.

U projektu će sudjelovati 29 mladih iz tri zagrebačka doma. Cijeli projekt proširen je suradnjom s portalom www.stakleni-strop.hr, na kojem će djeca imati svoje profile. Podršku medijskim radionicama daje i nekadašnji nogometaš Goran Vlaović, koji je boravio u domu u Osijeku.  

– Ovaj projekt namijenjem je djeci iz domova kako bi im se omogućio lakši ulazak u život, odnosno kako bi im se pružile druge mogućnosti nakon školovanja – zaključio je Vlaović.

Više o ovoj temi pogledajte u emisiji ZG Dnevnik na Jabuci TV.