Nezaustavljivi Babić! Za 3 minute došao do nove pobjede, i to u borbi karijere

Još jedna pobjeda Alena Babića

Foto: Alen Babić, Twitter
Foto: Alen Babić, Twitter

Alen Babić (9-0) pobijedio je Meksikanca Erica Molinu (28-7) u londonskoj O2 Areni te je tako došao do svoje devete profesionalne pobjede, i to onako kako je najavio, ekspresno i brutalno. Babićeva borba bila je sunaslovna borba večeri.

Hrvatski boksač dominirao je od prve sekunde borbe do trenutka kad je sudac polovicom druge runde odlučio prekinuti borbu i objaviti Babićevu pobjedu tehničkim nokautom.

Pružio je solidan otpor u ostatku runde, ali Babić je bio dominantan. Tako je ušao i u drugu rundu, Molina je dva puta padao, a drugi put je sudac odlučio da je dosta.

– Želim zahvaliti svim navijačima koji su me došli podržati. Bila je ovo najbolja večer mog života. Zadao sam mu sjajan udarac u prvih 10 sekundi i nakon toga sam bio malo neozbiljan, ali Molina je ustao i bio dobar protivnik”, rekao je Babić nakon borbe.

– Sada želim biti undercard borba na priredbi Chisora – Parker. Želim sada borbu s Daveom Allenom, volim toga čovjeka, ali mogu se boriti gdje god Dillian Whyte i Eddie Hearn žele da se borim – dodao je.

Ovako je tekla borba:

1. runda:

Molina je na podu nakon samo pet sekundi! Oporavio se Amerikanac i vratio u meč.

Nastavlja Babić napadati u svom stilu, kojim je u potpunosti zatekao Molinu. Pogađa krajem druge minute dobro i Molina, čime je smirio Babića, ali tek na desetak sekundi. Otvorilo se u posljednjoj minuti, no ipak su boksači malo usporili i dogurali do kraja runde.

2. runda:

Molina je nakon 15 sekundi ostao na podu. Ponovno je ustao nakon odbrojavanja, ali ovog puta Babić nema milosti. Novi napad i dvostruki izazivač je ponovno dolje. Nakon novog ustajanja Babić ponovno kreće i pogađa nekoliko puta lijevom, prije nego što nakon hrvanja Molina još jednom završava na podu. Sudac mu odlučuje brojati te Babić počinje slaviti.