NEVIDLJIVA VRATA: U Društvu hrvatskih književnika predstavljena najnovija zbirka pjesmama Ljerke Toth Naumove

Nevidljiva vrata naziv je najnovije pjesničke zbirke hrvatsko- makedonske pjesnikinje Ljerke Toth Naumove, a koja je zagrebačkoj publici predstavljena u Društvu hrvatskih književnika

Članica Društva književnika u i Hrvatskoj i Makedoniji Ljerka Toth Naumova autorica je 15 pjesničkih zbirki, a najnovija je ona pod nazivom Nevidljiva vrata čija promocija je održana u punoj dvorani u prostorijama Hrvatskog društva književnika.

– Ovo je jedna inspiracija koju sam ja radila tri godine. Potrudila sam se u njoj objasniti što su nevidljiva vrata. Uvijek želimo da nam se otvorene neka vrata, no često zapravo ne vidimo da su se vrata otvorila. To je poruka moje knjige- objašnjava književnica Ljerka Toth Naumova.

Dio pjesama u ovoj zbirci pjesnikinja je posvetila nedavno preminuloj majci s kojom je bila posebno bliska te s kojom je provela zadnjih nekoliko godina njena života.

Autorica je aktivna članica Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji te glavna i dogovorna urednica glasila Zajednice Hrvatska riječ.

– Ona je fenomen po tome što je na književnoj razini gotovo simetrično ovladala s oba jezika, što nije čest slučaj. Ona ravnopravno piše pjesme na makedonskom i na hrvatskom jeziku. Vrlo je aktivna, ona je naš kulturni ambasador u Makedoniji- kaže Đuro Vidmarović, predsjednik Društva hrvatskih književnika.

Dio pjesama autorica je posvetila nedavno preminuloj majci s kojom je bila posebno bliska te s kojom je provela zadnjih nekoliko godina njena života.