Neven Ciganović: Nisam Mehunkina sponzoruša!

Neven Ciganović

Autor: Bojana Križić 7/13/2010 16:36

Stilist Neven Ciganović se na svome blogu ‘Plastic Fantastic’ osvrnuo na val kontroverzi koje je izazvala novopečena spisateljica Vlatka Pokos i predvidljivo, zauzeo stranu svoje prijateljice Snježane Mehun.

-.-PRomocija-.-Neven Ciganović jedan je od obožavatelja Garden Fastivala– Moj stav o Vlatki Pokos, samoprozvanoj hrvatskoj Madame Bovary, sasvim je jasan. Nikada nisam podržavao njene postupke, i stvarno ne znam što joj je ovo trebalo – kaže Neven okarakteriziravši Vlatkin ‘Život u raju’ kao ‘lako štivo za laku probavu dok ga čitaš na wc-u’.

Ono što je izazvalo kontroverze nije njegovo mišljenje, već mišljenje čitatelja njegova sve popularnijega bloga. Naime, brojni su ga čitatelji optužili kako je svojim postom iskočio iz tračnica i izgubio onaj dašak ironije koji ga je činio dobrim blogerom.

Njegov post nije plaćeni oglas ‘Dikolores’

Osim toga, mnogi su komentatori nasrnuli na njega prozvavši ga ‘Mehunkinom sponzorušom’, a njegov post plaćenim oglasom Dikana Radeljaka i njegove trenutne zaručnice Dolores Lambaše.

– Ja te komentare ni ne čitam – rekao je stilist na razočaranje svoga brojnog čitateljstva i dodao: – Oni koji me redovito čitaju znaju kakav je moj stav o dotičnoj takozvanoj spisateljici.

Neven je, priznaje, ‘Život u raju’ uzeo u ruke i prolistao ga, no u njemu nije pronašao baš ništa kvalitetno.

Vlatkina knjiga se raspada – kakva spisateljica takva knjiga

– Uzeo sam knjigu u ruke, prolistao je na brzinu. Sadržajno u njoj nema ništa što prije nisam znao. Al kad sam uzeo to u ruke vidio sam kako je print užasno loš i jeftin, a stranice su počele ispadati – rekao je stilist dodavši – Kakva spisateljica takva knjiga!

Za Zagrebancija.com Neven je usporedio Vlatkinu knjigu s hrvatskim bestselerom koji je nedavno ostao bez Kiklopa, ‘Golom istinom’ Nives Celzijus.

– To su sve laka štiva za ubit’ vrijeme dok sjediš na WC-u, samo je papir Vlatkine knjige pogodniji za brisanje stražnjice nakon završenog posla – rekao je Neven.