Nenad Matić: Proračun je zeleni, gradonačelnik je najzeleniji gradonačelnik!

Zelena lista od gradonačelnika će tražiti povećanje izdvajanja za uređenje Parka Maksimir, jer se nekada za to izdvajalo 17 milijuna kuna

I dok jedni govore kako prijedlog proračuna nije razvojan, drugi da nije socijalan, treći pak da je stabilizacijski, Nenad Matić tvrdi- proračun je zeleni.

– Tako u prijedlogu Proračuna za gospodarenje otpadom predviđeno 13 milijuna, čime će se napraviti studija za Centar za gospodarenje otpadom, biokompostana u Obreščici, nastavak projekta kućni komposteri te provođenje informativno- edukativnih aktivnosti za građane , što je jedna od najvažnijih stavki u tome – izjavio je na konferenciji za medije gradski zastupnik Zelene liste Nenad Matić.

A nastavlja se i projekt Zagreb energetski efikasan grad.

– Ukupne investicije su 17 milijuna kuna od čega sufinanciranje Grada Zagreba iznosi 3 milijuna i 300 tisuća kuna, to su podatci koje treba istaknuti – dodaje Matić.

Zadovoljan je i izdvajanjima u Gradskom uredu za poljoprivredu.

– U Gradskom uredu za poljoprivredu predviđeno je 7 milijuna kuna za potporu poljoprivrednim proizvođačima, za rad udruga 700 tisuća kuna, predviđeno je za groblje za kućne ljubimce 1 milijun i 250 tisuća kuna koje će biti gotovo do lipnja, a 4 milijuna kuna odnosi se na napuštene životinje u Dumovcu i drugim udrugama gdje se o tome vodi skrb – izjavio je gradski zastupnik Nenad Matić.

No, osim pohvala, Zelena lista uputit će i jedan prijedlog.

– Ono što trebamo istaknuti da se za uređenje parka Maksimir izdvaja 7 milijuna i 300 tisuća kuna, i tu ćemo kao Zelena lista tražiti povećanje jer je nekad bilo 17 milijuna kuna. To je jedan od bisera grada Zagreba i kada se napravi nedovoljno kasnije je to teško ispraviti i zato ćemo tražiti gradonačelnika da se povećaju sredstva – zaključio je Matić.

Raspravu oko prijedloga Proračuna za 2018. godinu pratite u programu Jabuke TV u četvrtak od 9.00 sati ujutro.