Nekim je zagrebačkim psima život lijep unatoč kiši

Autor: Leonarda Lujić 5/5/2010 21:22

-.-Davor Višnjić/ Pixsell-.-Iako neprestano čitamo stravične priče o monstruoznim vlasnicima životinja koji čine grozne i nehumane stvari svojim životinjama, dakle onima koji ih trebaju i koji ne mogu bez njihove pažnje i brige, ipak je lijepo vidjeti i dijametralno suprotne primjere.

Jedna mala zagrebačka čivava, krhka i kitnjasta istovremeno, ima rijetku sreću da priprada vlasnici koja bi za nju očito sve učinila. Tako je ovaj mali psić i unatoč kišnom i nelijepom vremenu danas išao u šetnju i to na najtopliji mogući način – u naručju svoje gazdarice.

Kišobran ih je oboje zaštitio od kiše koja se sručila na grad, tako da je šetnja ipak obavljena, po svoj prilici na obostrano zadovoljstvo.

Zagrepčani su poznati kao veliki ljubitelji pasa, no da katkada neki od njih  nisu sposobni brinuti se o ljubimcima na adekvatan način, također je općepoznata stvar. Ipak, kultura ophođenja prema onima za koje tvrdimo da ih obožavamo i da ne možemo bez njih trebala bi biti u stalnom porastu, kao što je to slučaj u ostatku civiliziranog svijeta.