Natječaj za zakup 20 poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske

Objavljen je 4. Javni poziv za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske u ovoj godini. Svih 20 poslovnih prostora koji se daju u zakup nalaze se na području Zagreba, a većina od njih u najužem centru grada, na atraktivnim lokacijama poput Bauerove, Gundulićeve, Ilice, Radićeve i Miškecovog prolaza

Iznajmljuju se prostori površine od 11,00 do 90,00 m 2 . Početni iznosi zakupnine određeni su u iznosu od 677,00 kn do 5.000,00 kuna, ovisno o veličini prostora i zoni u kojoj se prostor nalazi. S ponuditeljem koji ponudi najviši iznos ugovor o zakupu sklapa se na rok od 5 godina. Ponude za zakup dostavljaju se do 30. studenog 2018. do 12.00 sati na adresu: DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o., Planinska 1, Zagreb.

Poslovni prostori mogu se obići i razgledati od 20. do 23. studenog 2018., sukladno rasporedu određenom u Javnom pozivu.
Javno otvaranje ponuda održat će se u prostorijama Ministarstva državne imovine, Dežmanova 10, Zagreb, 30. studenog 2018. u 13.00 sati.

Raspisivanjem ovog natječaja nastavlja se sa kontinuiranom aktivnošću koju provode zajedno Ministarstvo državne imovine i Državne nekretnine d.o.o., a to je stavljanja u funkciju praznih poslovnih prostora u gradu. Time se postižu prije svega pozitivni financijski efekti (punjenje državnog proračuna), ali i poticanje trgovine, ugostiteljstva i ostalih djelatnosti te uređenje i vraćanje života određenim dijelovima grada.

Popis oglašenih poslovnih prostora, raspored pregleda i uvjeti natječaja objavljeni su u Javnom pozivu za podnošenje ponuda za zakup poslovnih prostora 4/18.

http://www.hr-nekretnine.hr/natjecajizazakupinajam.html

Linkovi na poslovne prostore s fotografijama

http://www.hr-nekretnine.hr/natjecaj-2018-4.html