Natječaj za Program Erasmus do 7. ožujka

Sveučilište u Zagrebu

Autor:: R.I. 3/2/2011 12:23

Sveučilište u Zagrebu osiguralo je 1053 mjesta za studensku mobilnost u okviru Programa Erasmus, što je u odnosu na prethodnu akademsku godinu, povećanje za ukupno 444 slobodnih mjesta. Na natječaj se mogu prijaviti redoviti i izvanredni studenti preddiplomskog, diplomskog ili poslijediplomskog studija.

Natječaj Sveučilišta u Zagrebu za sudjelovanje u Programu Erasmus i financijsku potporu studentima koji odlaze na studijski boravak ili kombinaciju studijskog boravka i stručne prakse na inozemne visokoobrazovne institucije otvoren je do ponedjeljka, 7. ožujka. 

Financijska potpora koju student može primiti iz Erasmus sredstava pokriva samo dio troškova života na inozemnom sveučilištu, a u ovoj akademskoj godini iznositi će 400 eura mjesečno. Pritom, studenti s invaliditetom imaju pravo na uvećani iznos financijske potpore, ovisno o stupnju invaliditeta. 

Studenti koji na partnerska sveučilišta odlaze u okviru programa Erasmus oslobođeni su plaćanja školarine na stranim visokoobrazovnim institucijama, te ostaju upisani na pojedine studijske programe fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu, na kojima će im po povratku biti priznati stečeni ECTS bodovi.

Na temelju potpisanih bilateralnih sporazuma s partnerskim institucijama, studenti Sveučilišta u Zagrebu moći će tijekom sljedeće akademske godine boraviti na partnerskim sveučilištima u Austriji, Belgiji, Bugarskoj, Cipru, Češkoj, Danskoj, Estoniji, Finskoj, Francuskoj, Grčkoj, Italiji, Latviji, Litvi, Nizozemskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Španjolskoj, Švedskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Detaljnije informacije o Natječaju dostupne su na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu ili na izravnom linku