Nataša Janjić na Trešnjevci postala bosonoga Heidi

Autor: M. M. 11/17/2009 14:36

Heidi glumi Nataša Janjić, a predstava je u produkciji kazališta Moruzgva, dok je redatelj Ivan Leo Lemo. Nataša se na ovu ulogu odlučila na poziv svoje prijateljice, također glumice Ecije Ojdanić.

Upravo je Ecija, naime, osnivačica kazališta Moruzgva te je u suradnji s redateljem Ivanom Leom Lemom već realizirala predstavu ‘Gol u kavezu’.

– Ja pozdravljam njenu hrabrost – kazala je za naš portal o Ecijinom pothvatu Nataša Janjić, dodajući kako je pristala utjeloviti lik male Švicarke ‘jer su je uvjerili da je uloga Heidi baš za nju’.

– Ova mi je uloga veliki izazov, uhvatila me čak i trema. Pitala sam se hoću li moći ispričati priču o toj maloj djevojčici dovoljno uvjerljivo, budući da su djeca najstroži kritičari – kaže Nataša. Ovo joj je tek treća dječja predstava u kojoj je imala prilike glumiti, budući da je njeno matično kazalište Gavella.

U Teatru na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka, 20. studenog 2009. godine u 18 sati bit će pretpremijera dječje predstave ‘Heidi’, a 22. studenog 2009. godine u 11:30 sati dječja predstava ‘Vatroslav Grom’.

‘Heidi’ je djelo švicarske spisateljice Johane Spyri, a ljubav mladih čitatelja i njihovih roditelja, baka i djedova prema ovoj priči traje već skoro 150 godina. Ova se priča rijetko postavljala u kazalištu, stoga je ovo prilika da djeca vide Heidi kako bosonoga trči za kozama i samostalno se snalazi u svakoj prilici.

-.-TNT-.-Dječja predstava Vatroslav Grom u Teatru na Trešnjevci

‘Vatroslav Grom’ je predstava kazališne skupine Pinklec inspirirana bajkom ‘Zmaj iz Lugina’ u kojoj se pojavljuju zmajevi, vilenjaci, ptice, kraljice i kraljevi, a govori kako i najljućeg neprijatelja možemo pretvoriti u prijatelja. Redatelj je Romano Bogdan, a tekst je dramatizirao Igor Baksa.