Nastavlja se projekt ‘Nisi sama, ideš s nama’:”Puno nam znači besplatan taxi prijevoz na kemoterapije!”

"Nitko ne može razumijeti, tko se ne nađe u toj situaciji, da ide na kemoterapije, a naročito nakon nje, da se mirno sjedne u taksi..."

FOTO: Zagrebancija.com

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka “Nismo same” predstavila je još jedno izdanje projekta “Nisi sama – ideš s nama”, za besplatan taksi prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapije.

– Naša udruga je do sada bila podrška za 919 korisnica, iz svih krajeva Hrvatske, kojima smo osigurali više od 30 tisuća za njih besplatnih taxi vožnji koje je platila udruga, zahvaljujući donacijama građana i tvrtke, pozivam sve da se uključe. Za ovu humanitarnu akciju je Zoran Aragović, veliki prijatelj udruge, pripremio malo iznenađenje, imamo pareo u dva modela, limited edition, vjerujem da će naći put do srca naših donatora, i da će s veseljem nositi i ovu donaciju – rekla je Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same.

FOTO: Zagrebancija.com

Prodajom parea prikupljat će se donacije za nastavak provođenja ovog projekta.

– Drago mi je što nismo komplicirali, Goranka i Ivana ispred udruge rekli su da mora biti veselo, šareno, ljetno, meni je to bio lagan zadatak, osmislili smo dva parea, koji su šareni, veseli, nešto što spaja moj dizajn i ovu priču. Nadam se da ćemo vidjeti na plažama ljude koji to koriste, jer moja ideja od početka je bila da radimo nešto što je korisno. U početku smo radili majice, tunike i druge artikle, htio sam da se to vidi na ulici, da ljudi to nose, da nije nešto što će donirati, pomoći, i onda spremiti u ormar, nego da se vidi. To je hodajuća varijanta – kazao je Zoran Aragović, dizajner.

FOTO: Zagrebancija.comI same su korisnice iz prve ruke otkrile koliko im znači besplatan taxi prijevoz.

– Svaka pomoć, sugestija, podrška je dobrodošla. Ovo je velika gesta od članica udruge, puno znači ljudima, kad ste nezaposleni ili na bolovanju, svaki ušteđeni novac je ušteđeni novac, zato im hvala što su me tako lijepo prihvatili – rekla je korisnica Ivana Boroje.

FOTO: Zagrebancija.com

– Bio je zimski mjesec, bile su ogromne prometne gužve, a ja sam imala tu sigurnost da će me svaki dan u dogovoreno vrijeme čekati prijevoz na liječenje koji će me sigurno odvesti tamo i vratiti nazad bez obzira koliko se zadržala. Mene i moju obitelj je potpuno rasteretila brige oko prijevoza Udruga Nismo same, na tome smo im zahvalni, kao i svima koji su donirali i na taj način podržali projekt – svoje je iskustvo podijelila i korisnica Tajana Halužan.

FOTO: Zagrebancija.com

– Kada dobijete dijagnozu koja je takva kakva je, a znate da tu negdje iza vas postoje Ivana Kalogjera, Gora i Udruga, Nisi sama – ideš s nama je nešto fantastično. Nitko ne može razumijeti, tko se ne nađe u situaciji, da ide na kemoterapije, a naročito nakon nje, da se mirno sjedne u taksi. Bila sam pacijentica koja je odmah u stolcu počela spavati, a onda sam bauljala, došla do taksija, nastavila drijemati, to je nešto neopisivo.
Besplatnu taksi vožnju možete naručiti na internetskim stranicama Nismo same, gdje možete i kupiti pareo, ili samo donirati novac – poručila je korisnica Gordana Barberić.

FOTO: Zagrebancija.com

Predsjednica Udruge Ivana Kalogjera s ponosom je objavila kako je Udruga potpisala ugovor s gradom Velikom Goricom koji će donirati 10000 eura za pokrivanje taksi računa. Uz to, Udruga je najavila novi projekt pod nazivom “Niste sami – u spomen mami”, koji će se fokusirati na pružanje pomoći djeci preminulih članica i korisnica Udruge.

ČLANAK JE SUFINANCIRAN SREDSTVIMA FONDA ZA POTICANJE PLURALIZMA I RAZNOVRSNOSTI ELEKTRONIČKIH MEDIJA