Naši ostvarili sedam pobjeda i šest poraza

Autor:: A.P. 11/25/2010 9:48

U grčkom Loutrakiju, gdje se održava EP u full i semi contactu za seniore, završen je prvi dan borbi koji je za naše natjecatelje bio izuzetno naporan te su izborili ukupno sedam pobjeda i šest poraza.

U semi contactu ostvarena je po jedna pobjeda (Znaor) i poraz (Grgić) dok su u full contactu oduševili (Pit Bullovi) Agron Preteni i Marko Tomasović, koji su oba sa po dvije pobjede već osigurali najmanje brončana odličja. Agron Preteni je u osmini finala teške kategorije savladao iskusnog talijanskog prvaka Umberta Luccija i to uvjerljivo jednoglasnom odlukom sudaca da bi u četvrt finalu bio još uvjerljiviji protiv prvaka Poljske Tomasza Duszaka. U sutrašnjem polufinalu očekuje ga višestruki europski i svjetski prvak Ukrajinac Denis Symkin.

Marko Tomasović (Pit Bull) je u osmini finala superteške kategorije s lakoćom savladao turskog prvaka Kadira Yildrima a u četvrt finalu isto sa 3;0 Slovaka Tomasa Moznija. Sutra ga u polufinalu očekuje opasni francuz Damon Jeremy, inače brončani s proteklog SP.

Uvjerljive pobjede i odlične nastupe u osmini finala upisali su i Rovinjanin Bojan Mišković koji je u kategoriji do 81 kg s 3:0 savladao Francuza Geralda Machiana te Manuel Smoljan do 75 kg, koji je pobijedio 3:0 Grka Alexandrosa Gkerekosa. Sutra ih očekuju borbe za odličja.

Porečanka Vanja Radetić i Zadranka Antonela Begonja te Kaštelanin Mario Katić i (Pit Bull) Luka Tomić ispali su u borbama osmine finala ali su svi ostavili odličan dojam i srce na ringu.