Naše su parcele sada parkirališta i ceste

Autor: Dijana Ivandić 10/9/2011 11:18

Na gradskom groblju Markovo polje javio se problem cvjećara koji su izgubili mogućnost da na ovoj lokaciji rade nakon promjena Detaljnog plana uređenja proširenja groblja. Prema tom planu, parcele cvjećara proglašene su cestom, parkiralištima ili pak zelenom zonom, sve samo ne radnim mjestom cvjećara.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-– Najveći zadatak je riješiti problem ovih cvjećara koji su godinama pokušavali riješiti problem dozvola, no po svim dosadašnjim zakonima, sve je prošlo bez uspjeha – rekla je Ivana Pavor, direktorica tvrtke koja pokušava pomoći vlasnicima parcela u izmjenama plana i ostvarenju njihovih prava.

Na Cvjetnom trgu na Mirogoju održan sastanak

U tu svrhu održao se sastanak na Gradskom groblju Mirogoj u zoni Cvjetnog trga, jer je upravo na tom mjestu predviđen prostor isključivo za najam cvjećarnica, što bi značilo da bi se sada cvjećari trebali odreći vlastitog posjeda i preći u najam.

– Na sastanku su rekli da su svjesni problema i da se ništa nije riješilo, ali da je plan krenuo u izmjenu – dodaje Pavor.

Izvođača radova obavijestili su kako će stupiti izmjena plana, no nisu mu dali nijedan konkretan zadatak ili informaciju o tome što bi se trebalo mijenjati. Očigledno je kako konkretnih koraka u toj izmjeni nema. Kako je to običaj nadležbe službe prebacuju odgovornost s jednih na druge pa se tako Gradsko groblje ogradilo rekavši da je sve u nadležnosti grada Zagreba.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-– Problem Cvjetnog trga je taj što oni uopće ne žele razgovarati o tome da vlasnici parcela dobiju te kioske u zamjenu ili nešto drugo, Cvjetni trg je napravljen isključivo za najam – objašnjava direktorica.

Pisat će se peticija nadležnima zbog izostavljanja cvječara iz projekta

Kako saznajemo, pisat će se ponovna peticija Gradu Zagrebu, Gradskoj četvrti kao i Gradskim grobljima radi prijedloga rješenja ovog problema. Čini se kako su se pri izradi samog plana ovog groblja potpuno zaboravili cvjećari. Pronalazak kvalitetnog rješenja i izbjegavanje ovakvih propusta od velike je važnosti jer se sada radi izmjena postojećeg plana.