Nakon dvije godine čekanja, Jabuka TV pomogla stanovnicima Hrvatskog Leskovca

Iz ZET-a su potvrdili kako se, od ponedjeljka 26. veljače, uspostavlja dugoočekivano obostrano autobusno stajalište

Stanovnici Hrvatskog Leskovca, već godinama ne kriju nezadovoljstvo prometnom povezanošću s Gradom Zagrebom. U Vijeću mjesnog odbora imali su nekoliko planova kako rasteretiti promet, ali za sada sve ideje su im odbijene.

– Putujete, pogotovo kad je gužva, odnosno  kad se ide na posao ili s posla treba vam 15 do 20 minuta samo da dođete obilaznicom do Jadranske avenije. Imali smo, odnosno još uvijek imamo, mogućnost priključka na brzu cestu, točnije Jadransku aveniju, gdje smo i predali zahtjev ali nam je odbijen. Tu postoji mogućnost priključne trake. Znači nikakva velika investicija, prostor i zemljište postoje za dodatnu priključnu traku za ulaz i izlaz te mislim da nisu velike investicije, ali smo odbijeni. Cesta spada pod Hrvatske autoceste i oni su nas odbili iz razloga turističkih sezona i gužve zbog tri ljetna mjeseca – objasnio je Zdenko Kornet, vijećnik VMO Hrvatski Leskovac.

Dodatnu prometnu opasnost za pješake predstavlja prelazak između rampi na željezničkoj pruzi, obraćali su se i HŽ-u i Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb- zapad, ali zaštićeni pješački prijelaz nikad nisu dobili.

– S obzirom na to da je tu javni prijevoz, ZET-ova linija, mi smo tražili autobusnu stanicu, koja bi se napravila s druge strane željezničke pruge, da nam djeca ne prelaze preko iste. To je odmah odobreno na komisijskom očevidu, ali žalosno je da je od toga prošlo dvije godine te da autobusna stanica nije puštena u promet. Obraćali smo se ZET-u nekoliko puta, tražili smo izmjenu i dodatnu liniju. Samo vam kratko odgovore da oni imaju svoj ured koji redovito prati autobusne linije, na način da li su velike gužve ili nisu, da li je potrebna dodatna linija,  a po njihovoj procjeni nije potrebna – ističe Kornet.

No, izgleda da su se u ZET-u predomislili i da je čekanju napokon došao kraj. Hrvatski Leskovac dobiva novo obostrano autobusno stajalište, koje je smješteno na križanju Ulice Mirka Bedeka i Skradničke ulice, a koristit će ga autobusna linija 132 (Savski most- Goli Breg- Brezovica) i školska linija 731 (OŠ Brezovica- Demerje- Hrvatski Leskovac).