I ZET spreman za zimske uvjete!

Zimski uvjeti u gradu Zagrebu ne uzrokuju poteškoće u odvijanju gradskog tramvajskog prometa, a zbog čišćenja kolnika moguća su odstupanja od planiranog rasporeda vožnje u autobusnom prometu. Budući se promet odvija sporije, iz ZET-a savjetuju ranije kretanje do planiranih odredišta

Foto: www.zet.hr

Za nesmetan tijek tramvajskog prometa brine zimska služba ZET-a sa specijaliziranim vozilima. Četiri tramvajske ralice prema potrebi održavaju prohodnost koridora na više od 116 kilometara pruge.

Trase autobusnih linija također su u programu prioritetnog čišćenja te se u koordinaciji sa Zimskom službom Grada Zagreba u najvećoj mjeri održava što povoljnije stanje kolnika kojima prometuju vozila javnog gradskog prijevoza.

U slučaju povremenih otežanih uvjeta za prolazak vozila na dijelu prometne mreže, što je najizvjesnije na brdskim predjelima, linije bi mogle odstupati od planiranog reda vožnje, sve do prolaska ekipa Zimske službe.

Detaljnije informacije o stanju u javnom gradskom prijevozu možete pratiti na sada.zgh.hr ili doznajte pozivom na broj 072 500 400.