Najukusniji hamburgeri iz cijele Hrvatske nalaze se u centru Zagreba

Vjerojatno najpoznatija hrana brze prehrane, hamburger, zauzeo je Strossmayerov trg. Zanimljive kombinacije okusa posjetitelje, već prvog dana, nisu ostavile ravnodušnima

Već drugu godinu zaredom, centrom grada šire se mirisi najfinijih hamburgera iz cijele Hrvatske. Započeo je Zagreb Burger Festival.

– U ponudi imamo dvanaeste burger koncepata iz gradova poput Dubrovnika, Splita, Pule i Zagreba. Ponuda je doista raznolika. Također imamo pileće, riblje i veganske burgere. Znači za svako nepce uspjeli smo dovući jedan burger koncept – izjavio je Nikola Lekić, suorganizator Zagreb Burger Festivala.

Osim spomenutog, posjetitelje očekuje i potpuno novi koncept, gdje svatko može pronaći nešto za sebe.

– Imamo i neke nove zone za razliku od prošle godine. Tu je Spice and healthy street gdje su ponuđeni začini, čajevi i zdravi proizvodi. Imamo dječje radionice, mađioničarske predstave i face painting. U slatkoj zoni nalaze se sladoledi i nizozemske palačinke, vina i neke degustacije. Imamo grill zonu, pet barova i bogati večernji program svaki dan od 20 sati – dodao je Lekić.

Ugostitelji dolaze iz svih dijelova Hrvatske, kako bi zagrebačkim nepcima predstavili nešto još nisu isprobali. Pozitivnih iskustva posjetitelja, koji su među prvima probali ukusne hamburgere, nije nedostajalo.

– Ponuda se čini raznovrsna. Probao sam burgere iz Splita koji su stvarno odlični, tako da sam ugodno iznenađen ponudom ovdje – objasnio je jedan od posjetitelja.

Zagreb Burger Festival trajat će do 24. rujna. Ako ste željni ukusnih i kvalitetnih hamburgera, koje nemate priliku često probati, ne preostaje vam ništa drugo nego posjetiti Strossmayerov trg i odabrati ono što vam najbolje odgovara.