FOOD FILM FESTIVAL ZAGREB: Savršen spoj ukusne hrane i filmova na Zrinjevcu

Šarolika ponuda jela i pića očekuje vas na trećem izdanju Film Food Festivala na Zrinjevcu. Za vrijeme trajanje Festivala svoje tajne podijelit će vrhunski chefovi, a svake večeri očekuje vas filmska poslastica

Svi koji se do 17. rujna nađu na Zrinjevcu moći će uživati u idealnoj kombinaciji hrane i filma, koje donosi još jedno izdanje Food Film Festivala Zagreb.

– Imamo 28 ugostiteljskih kućica, a ponuda je šarolika i uključuje velik izbor hrane i pića. Svatko može pronaći nešto po svom ukusu. Ponudom sudjeluju neki od najboljih zagrebačkih restorana, bistroa, slastičarnica i vinoteka. Tijekom dana održavaju se kulinarske radionice na kojima kuhaju najistaknutiji hrvatski chefovi. Nakon toga slijedi red glazbe, te večernje projekcije filmova, svaku večer u 20.30 sati – istaknula je Sarah Josipović, organizatorica Food Film Festivala Zagreb.

Poznate dame ovog su se puta okušale u kuhanju nešto laganijeg jela, na radost svih prisutnih, pripremile su bezglutensku tjesteninu.

– Radile smo umak od rajčica, na bijelom i crvenom luku s puno mediteranskih začina, bosiljkom i paprom. Umaku smo dodale integralnu tjesteninu te kuglice mozzarelle – objasnila je dizajnerica Matija Vuica, koja je sudjelovala u pripremi jela.

No, svoje kulinarske tajne nije htio otkriti poznati splitski glazbenik Petar Grašo, koji Zagrepčanima nije ponudio dalmatinske specijalitete već tradicionalne sarajevske ćevape.

– Kako sam svirao u Sarajevu, tamo sam stekao puno prijatelja i dobio sam tajnu kako se radi pravi roštilj. Kuhanje je dio moje strasti koji nije vezan uz glazbu i to me čini sretnim – izjavio je Grašo.

U deset dana trajanja jednog od najpoznatijih gurmanskih festivala, kroz njega prođe oko 100.000 posjetitelja. Jedan od njih bio je i sam zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je otkrio svoju ljubav prema kuhanju.

– Kuhanje je ljubav, strast i mjera. To je nešto fenomenalno. Nema ništa ljepše od toga kad, nakon nekoliko sati što provedete kuhajući jelo, ono bude spoj savršenog okusa – zaključio je Bandić, dodavši kako bi Festival, zbog lošeg vremena koje je prethodilo prvim danima, trebalo produljiti za još dva dana.

Ako volite gledati filmove pod vedrim nebom, a uz to uživati u dobroj hrani, posjetite treće izdanje Food Film Festivala Zagreb.