Najrazličitije proizvode od buće kušajte u Ivaniću

Autor: Sarah Srdar 10/11/2013 14:49

Preko 150 izlagača najrazličitijih proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda bit će 19. i 20. listopada u Ivanić-Gradu gdje će se održati već tradicionalna Bučijada. Riječ je o manifestaciji koja je iz godine u godinu sve posjećenija, pa je i program sve bogatiji.

– Osim Bučijade pripremili smo razne sadržaje, u dva dana održavanja sve posjetitelje očekuje 60-ak programa za sve uzraste. Od izložbi, koncerata, šetnji znamenitih Ivanićana, prikaza tradicijskih običaja. Cijeli program dostupan je svima na web stranici www.bucijada.hr – rekla je direktorica Turističke zajednice Ivanić-Grada Ankica Bešter.

– Prošle godine bilo je oko 15 tisuća posjetitelja. To dovoljno govori o manifestaciji, a ove godine se nadamo lijepom vremenu i još većem broju posjetitelja – dodao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

Posebna nit povezuje i pjevača Sandija Cenova i Ivanić-Grad pa nije ni čudno što je upravo on kum ovogodišnje Bučijade. Njegova je zadaća ugrijati publiku koncertom koji će održati u subotu, 19. listopada, ali i degustirati brojna ukusna jela od buće.

– U Ivanić-Gradu sam proveo svoje djetinjstvo i to je zaista divno mjesto za odrastanje. Tu sam pjevao, igrao košarku. Ivanić-Grad mi je danas posebno drag – objasnio je Sandi.

Turistička zajednica Ivanić-Grada pobrinula se i za sve one koji namjeravaju doći, a ne posjeduju vlastiti automobil. Za cijenu od svega dvadeset kuna možete posebnim vlakom koji kreće s Glavnog kolodvora u Zagrebu doći do Ivanić-Grada, ali i vratiti se kući. Stoga, što drugo dodati na kraju osim dođite 19. i 20. listopada u Ivanić-Grad i uživajte u bogatom kulturnom i zabavnom programu, kao i vrhunskoj gastro ponudi proizvoda od buće.