Najpopularnija gradska njuška, pas Rudi, stigao na Bundek obilježiti Međunarodni dan životinja

Milan Bandić i njegov Rudi vjerojatno su najpoznatiji par vlasnika i ljubimca.

Foto: Ivan Novosel

Kućni ljubimci rijetko koga ostavljaju tvrdog srca. Njihova zaštita čovječanstvu je postala prioritet, a 17. godinu zaredom obilježava se njihov dan, Međunarodni dan zaštite životinja.

“Grad Zagreb nikad ne zaboravlja obilježiti Međunarodni dan životinja. Mi svi svojim navikama možemo promijeniti i pomoći životinjama, kao i aktivno se baviti zaštitom životinja”, rekao je predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman.

Milan Bandić i njegov Rudi vjerojatno su najpoznatiji par vlasnika i ljubimca, zato je zagrebački gradonačelnik vrlo rado udijelio savjet kojeg se pravila treba pridržavati pri udomljavanju ljubimca.

“Kućni ljubimci su ogromna odgovornost i obaveza i ne nabavljajte životinju dok to čvrsto ne odlučite”, upozorio je Bandić.

Recimo DA udomljavanju, a NE kupnji, glavni je to moto svih azila,ali i Zoološkog vrta grada Zagreba.

“Samo prošle subote udomili smo tri psa i pet mačaka”, istaknuo je primjer pozitivnog trenda Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Postojeće životinjske vrste treba očuvati, a izumrle zapamtiti jer su najsnažnije upozorenje kako ljudi utječu na prirodu, zaključak je uoči obilježavanja Međunarodnog dana životinja.