Najmlađi u Zoološkom vrtu uče o zdravlju

Edukatori Zoološkog vrta napominju da je kretanje prirodno i ljudima i životinjama te da bi upravo ono trebalo biti važan sastavni dio naše svakodnevice

Press materijal

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, u subotu 7. travnja u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba promicati  bolja zdravstvena skrb za sve, pod geslom –Univerzalna zdravstvena zaštita: svatko, svugdje.

U Zoološkom vrtu naglasak će biti na zaštiti zdravlja kod najmlađih i njihovih roditelja.

Press materijal

Gradske ljekarne Zagreb predstavit će svoju javnozdravstvenu akciju Ljekarnik izvan ljekarne. Djecu će upoznavati sa zdravim načinom života te važnosti prevencije bolesti. Svim će zainteresiranima mjeriti tlak i određivati indeks tjelesne mase.

Partneri akcije građanima će omogućiti i besplatno mjerenje glukoze u krvi te određivanje vitaminsko-mineralnog statusa organizma.

Mališani će moći provjeriti vid te se uključiti u zanimljivu edukativnu radionicu koja se bavi zdravim vidom.

Press materijal

Velika je pozornost pridana i oralnoj higijeni. Specijalisti dječje i preventivne stomatologije iz Stomatološke poliklinike Zagreb djecu će učiti pravilnoj prehrani i održavanju oralne higijene. Kako se četkaju zubi, pokazat će na igračkama s velikim zubima.

Plavko, maskota Građanskog nogometnog kluba Dinama, djeci će približiti važnost tjelovježbe i pozitivnog životnog stava. U razgibavanje najmlađih posjetitelja uz Plavka će se uključiti i treneri Dinamove škole te mladi igrači.

Press materijal

Edukatori Zoološkog vrta napominju da je kretanje prirodno i ljudima i životinjama te da bi upravo ono trebalo biti važan sastavni dio naše svakodnevice. Sve koji trče, potiču da se uključe u subotnji Maksimirski Minus Zwei Cener, a sudionike utrke nagradit će kuponima za slobodan ulaz u Zoološki vrt u idućih mjesec dana.

Press materijal