Najmanji Advent pronašao mjesto u Tomićevoj ulici

Tomićeva ulica

Autor: Ana Kranjčić 12/1/2012 16:46

Tomićeva ulica kod zagrebačke uspinjače postala je 1. prosinca mali, interaktivni muzej gdje sve izgleda, miriše i zvuči kao da ste zalutali u tridesete godine 19. stoljeća. S obzirom da je započeo Advent, ovo je idealna lokacija za njegovo obilježavanje u starozagrebačkom, blagdanskom duhu.

-.--.-Fuliranje kod Uspinjače– Gledali smo koja bi bila dobra lokacija za napraviti neki novi Advent, neki novi đir za vrijeme Božića u Zagrebu i došli smo na ideju kako bi Tomićeva bila super lokacija za to zbog uspinjače, starozagrebačkog štiha. Lajt motiv nam je “Tko pjeva, zlo ne misli” i sve je rađeno na tu temu. Trajat će 45 dana, a također ćemo imati i proslavu Nove godine – Jan Jerić, suorganizator Fuliranja kod Uspinjače.

Organizatori drže u tajnosti planove za novogodišnju noć, ali tvrde kako će građani zasigurno biti zadovoljni te da ih čeka pravo iznenađenje. Tomićevom su prošetala i gospoda iz 19. stoljeća, prikladno odjevena, kako bi nas podsjetili na zagrebačku povijest. Osim Tomićeve ulice, blagdanski duh raspršen je po cijelom gradu. Štandovi, raznoliki programi i koncerti samo su jedan mali dio onoga što čeka građane tijekom cijelog prosinca.

– Advent je i ove godine stvarno bogat, još bogatiji od prošle. Osim Trga bana Jelačića, tu su uključene brojne druge lokacije, od ulica i trgova, kao i Tomićeva. Glavni trg, Zrinjevac, Britanac, Cvjetni trg, tu je i skijanje na Štrosu što je produžetak ove priče. Ovo je uistinu jedna ugodna zagrebačka priča, jedan mini Advent što je uistinu posebno za građane Zagreba – istaknula je Ivana Mahnić, stručna suradnica Turističke zajednice grada Zagreba.