Najbolji piloti letjet će akrobacije iznad Jaruna

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš 5/14/2012 10:51

Adria Air Race 2012. održat će se 9. lipnja na Jarunu, potvrdio je to direktor manifestacije Marko Emer na konferenciji za novinare. Nakon iznimno uspješne utrke koja se 2011. godine održala na zadarskoj rivi, ovogodišnja će se međunarodna utrka zrakoplova održati na zagrebačkom moru, odnosno na Jarunu.

– Grad Zagreb prepoznao je važnost ovoga događaja ne samo kao sportske manifestacije, nego kao događaja iznimno bitnog za turističku ponudu grada. Osim što utrka ima međunarodni karakter, zbog čega ju je uostalom prošle godine prenosio i više puta reprizirao Eurosport, nedavno smo lansirali igricu za pametne telefone gdje igrači voze akrobatsku utrku iznad Zagreba i Zadra. S obzirom da se igrica igra u većini zemalja Južne i Sjeverne Amerike, a posebno je popularna i u Kini te Rusiji, vjerujemo kako ćemo preko nje privući veliki broj igrača da dođu gledati utrku uživo u Zagreb – istaknuo je Emer.

Na pitanje tko će ove godine biti natjecatelji u utrci, Emer je istaknuo kako je riječ o najboljim akrobatskim pilotima jer malo tko ima dozvolu letjeti akrobacije kakve ih očekuju na Jarunu.

– Naš Branimir Ambreković zasigurno će se opet natjecati i pokušati osvojiti medalju koja mu je prošle godine za dlaku izmakla. Jarunsku utrku će letjeti i Martin Vecko, kojeg vjerujem da ne moramo posebno predstavljati jer su za njega čuli čak i oni koji nisu bili zaljubljenici u akrobatsko letenje. Tu su još i Tomo Poljanec, pobjednik prošlogodišnjeg AA-Racea, Jago Stemberger i Andrew Bickmore – kazao je Emer.

Dodao je kako će program u usporedbi s prošlogodišnjim biti nešto izmijenjen, a utrka još zanimljivija i teža za natjecatelje.

– Jedna od glavnih karakteristika ovoga sporta je njegova atraktivnost za gledatelje, a kada utrku postavite iznad jezera, vrlo blizu publici, zasigurno je da nitko s nje neće otići razočaran – zagonetno je pojašnjasnio direktor manifestacije.

Osim spektakla na nebu, posjetitelje očekuje i vrlo zanimljiv program na zemlji i to već od 10 sati. Naime, osmišljen je bogat program za sve uzraste pa, osim toga što će svi moći uživati u skokovima padobranaca, letu helikoptera i niskom prelijetanju vojnog zrakoplova i putničkog aviona, najmlađi će posjetitelji moći sjesti u prave zrakoplove izložene na zemlji.

– Vrata Jaruna otvaraju se već od 10 sati i to zabavnim programom. Nakon natjecateljskog, letačkog dijela spremili smo još jedno iznenađenje za sve posjetitelje. Za sada vam mogu otkriti da će biti odlične glazbe – istaknuo je Emer.

S obzirom da će se Adria Air Race Zagreb 2012. održati za malo manje od mjesec dana, zanimalo nas je kada kreću ulaznice u prodaju.

– Ulaznice idu u prodaju već od 15. svibnja. Cijena će biti prilagođena trenutnoj situaciji u državi. Kada svi dižu cijene, mi smo ih odlučili spustiti kako bi si svaki Zagrepčanin ili dragi gost ovoga grada, bio on umirovljenik, učenik, radnik ili student, mogao priuštiti uživo pogledati spektakl iznad jezera – istaknuo je Emer. Od utorka će ulaznice biti u prodaji putem stranice Kupime.hr, gdje ćete za cijenu od 20 kuna moći kupiti dvije ulaznice.