Na Trgu bana Jelačića otvorena manifestacija “Domaće je domaće”

Na Sajmu će svoje proizvode izlagati branitelji i članovi njihovih obitelji s registriranim OPG-ovima, obrtima, društvima ograničene odgovornosti, udrugama, zadrugama i kućnom radinošću, a koji se okupljaju u Udruzi Panonija

Na Trgu bana Jelačića zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu Miodraga Deme iz Gradskog ureda za branitelje i načelnika općine Bošnjaci Andrije Juzbašića otvorio je 4. sajamsku manifestaciju Domaće je domaće što ju organizira Udruga branitelja proizvođača Panonija, a održava se do 29. ožujka.

Osim gradonačelnika Bandića prisutnima su se obratili: ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić i predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija Pavo Baotić.

Nakon što je pozdravio sve prisutne, gradonačelnik Bandić je naglasio kako se nada da će ova manifestacija još jedanput ukazati na važnost Slavonije za Hrvatsku.

– Slavonci hrane našu domovinu, a bili su prvi bedem u obrani Republike Hrvatske – rekao je gradonačelnik.

– Zahvaljujem zagrebačkomu gradonačelniku Milanu Bandiću i Gradu Zagrebu što su nam omogućili predstavljanje naših tradicijskih proizvoda koje su hrvatski branitelji oživjeli i koje čuvaju i održavaju kroz Udrugu Panonija – poručio je ministar Medved.

Ministar je također dodao kako na ovakvim predstavljanjima branitelji sa svojim obiteljima pokazuju da i nadalje imaju važnu ulogu u čuvanju hrvatske povijesti i hrvatskih vrijednosti.

Predsjednik Udruge Panonija Baotić je istaknuo da je manifestacija i ove godine okupila respektabilan broj izlagača iz svih dijelova Hrvatske te je pozvao sve građane Zagreba i njihove goste da uživaju u proizvodima hrvatskih branitelja.

Župan Galić je rekao da hrvatski branitelji svoje domoljublje i danas pokazuju, i to znanjem, voljom i željom da stvore kvalitetan i na tržištu konkurentan hrvatski proizvod.

– Zahvaljujem gradonačelniku Bandiću što braniteljima uvijek pomaže u organizaciji ovakvih manifestacija te što tako potiče poljoprivredu – naglasio je Galić.

Na Sajmu će svoje proizvode izlagati branitelji i članovi njihovih obitelji s registriranim OPG-ovima, obrtima, društvima ograničene odgovornosti, udrugama, zadrugama i kućnom radinošću, a koji se okupljaju u Udruzi Panonija.

Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija – suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih slavonsko-baranjskih proizvoda.