Na semaforu joj ušao u automobil i ukrao mobitele

Autor:: Elena Grassi 1/17/2010 15:33

Hrabri građanin (40) pomogao je napadnutoj N. K. (47) kada je u subotu, 16. siječnja oko 8.15 sati na Kvatriću uhvatio muškarca koji joj je iz osobnog automobila otuđio dva mobitela i pobjegao.

Tog jutra se N. K. u svom automobilu zaustavila na semaforu na Kvaternikovom trgu kada je napadač otvorio vrata i ušao na suvozačevo mjesto. Udario je oštećenu po licu  i pokušao joj ukrasti torbicu u čemu ga je ona pokušala spriječiti. Tada je došlo do naguravanja pri čemu je slučajno pomaknut automatski mjenjač, pa je automobil krenuo unaprijed i udario u vozilo ispred.

N. K. je potrčala za razbojnikom, a u pomoć joj je priskočio i hrabri 40-godišnjak

Muškarac je potom uzeo dva mobilna uređaja, iskočio iz automobila i potrčao prema cvjećarnama na trgu. N. K. je počela trčati za njim i vikajući tražila pomoć građana koji su se našli na mjestu događaja.

Na njen poziv upomoć odazvao se 40-godišnjak koji je uhvatio počinitelja i zadržao ga do dolaska policije. Ustvrđeno je da se radi o M. K. (30), koji je sam predao otuđene mobitele i uz kaznenu prijavu odveden u Istražni centar Županijskog suda.