Na Lučkom kolone do jedanaest kilometara

Lučko

Autor: Stephanie Pojatina 8/17/2013 18:19

Kolona kod čvora Posedarje na autocesti A1 u popodnevnim satima bila je duga oko 17 kilometara , dok je na Lučkom iznosila 11 kilometara. Osim kraja ljetne sezone, razlog velikog zastoja bile su i prometne nezgode. Iako se nakon očevida prometni zastoj ublažio, otežani promet na putu prema naplatnim kućicama očekuje se do kasnih večernjih sati.

– Ujutro je krenulo s prometnim nesrećama što je uzrokovalo usporenu vožnju sve do Jankomira. Zastoj je trajao do 14 sati, nakon toga se promet na ulazu normalizirao. Od tada radimo s maksimalnim brojem izlaza, kako bi ublažili gužve – rekao je Ivan Božić, voditelj pravca Zagreb-Bosiljevo.

Gužve na naplatnim kućicama nisu novost. Samim time, stanovnici Lijepe naše kao i turisti naviknuti su na neizbježno čekanje u redu. Prema riječima Božića, i ovoga nas tjedna očekuju zastoji.

– Iduću subotu također očekujemo gužvu, čak do kraja rujna, s obzirom na to da je produžena sezona. Subote su uvijek aktualne što se prometa tiče, naši i strani korisnici uvijek prolaze kroz našu zemlju, zato molimo građane i turiste za strpljenje – rekao je Božić.