Na Jarunu građani mogu isprobati sve sportove

ZAGREB ADVENTURE FESTIVAL

Autor: Valentina Jarnjak 5/14/2012 10:53

Ovoga se vikenda na jezeru Jarun održava ZAGREB ADVENTURE FESTIVAL koji želi približit prirodu urbanom čovjeku, otkriti mu brojne mogućnosti i potaknuti ga da je iskoristi na način na koji mu se ona i sama nudi. ZAGREB ADVENTURE FESTIVAL ima za cilj spojiti čovjeka i prirodu na zabavan i zanimljiv način. Organizator Festivala Miše Mamić otkrio nam je po čemu je ovaj Festival poseban.

– Ovo je prvi ovakav festival u Hrvatskoj i zato nam je bilo bitno da ljudima omogućimo da osobno iskušaju sve vrste sportova koje im nudimo – rekao je Mamić.

Festival je zamišljen kao prezentacijska platforma svih vrsta aktivnog odmora, sporta i rekreacije na otvorenom te pustolovnih aktivnosti cijele Hrvatske. Specifičnost ovog festivala je ta da se svi sadržaji mogu uživo doživjeti i isprobati, a broj aktivnosti je zaista velik.

– Posjetitelji se mogu besplatno okušati u slobodnom penjanju, letu balonom ili zmajem, adventure parku, wakeboardu, ronjenju…, a sudjelovanjem u raznim natjecanjima za početnike, mogu osvojiti i vrijedne nagrade – pohvalio se organizator Festivala koji je na razgovor s nama došao u vrlo neobičnom društvu.

Naime, Miše Mamić je na glavi držao pravu iguanu koja se usred razgovora uznemirli i dobro nas preplašila.

– Oženio sam se i dobio iguanu u paketu, ali ne riga vatru. Za to je zaduženamoja žena – sa smješkom je zaključio Mamić.

Cilj Festivala je osvješćivanje i uključivanje građana u aktivnosti u prirodi, brigu o prirodi (ekologija) i konzumiranje aktivnog vida odmora. Zbog toga je ovaj festival ocijenjen kao projekt od visokoga društvenoga značaja .