Na Gornji grad automobilom samo uz provjeru, a kretanje po Trgu svetog Marka ograničeno

Nitko se ne može približiti automobilom Gornjem gradu, a da ne prođe kroz jaku policijsku kontrolu, dok je sam prostor Markovog trga ograđen zaštitnim ogradama pa je nemoguće prići Crkvi svetog Marka te Banskim dvorima i Hrvatskom saboru.

Foto: Zagrebancija.com

Dan nakon što je 22-godišnji Danijel Bezuk upucao policajca na Trgu svetog Marka pa počinio samoubojstvo na Jabukovcu, na Gornjem gradu stroge su mjere osiguranja.

Nitko se ne može približiti automobilom Gornjem gradu, a da ne prođe kroz jaku policijsku kontrolu, dok je sam prostor Markovog trga ograđen zaštitnim ogradama pa je nemoguće prići Crkvi svetog Marka te Banskim dvorima i Hrvatskom saboru. Zaposlenici, ministri i saborski zastupnici se propuštaju nakon pregleda i predočenja odgovarajuće isprave, a ostali – da bi došli s jednog kraja trga na drugi – moraju se kretati okolnim ulicama.

Foto: Zagrebancija.com

“S obzirom na privremeni režim pojačanih sigurnosnih mjera, ograničen je pristup vozilima i osobama na Trgu sv. Marka te se vrši pregled osoba i predmeta na kontrolnim točkama od strane policijskih službenika. Namjera nam je da podizanjem razina sigurnosnih mjera na Trgu sv. Marka, pored sigurnosti štićenih objekata, zgrade Vlade RH, Hrvatskog sabora i Ustavnog suda RH, povećamo i sigurnost stanara, građana, kao i novinara koji prate rad tih institucija”, stoji u priopćenju Vlade RH objavljenom na njihovoj web stranici.

Konferencije za medije i izjave članova Vlade i drugih dužnosnika ubuduće će se održavati unutar zgrade Vlade, na otvorenom, u dvorištu Banskih dvora ili u zatvorenom, odnosno u svečanoj dvorani za konferencije za medije.

Foto: Zagrebancija.com
Foto: Zagrebancija.com