Na Markovom trgu ranio policajca pa pobjegao i počinio samoubojstvo

Jedan policijski službenik (31) je ozlijeđen te prevezen u Vinogradsku bolnicu. Podvrgnut je operativnom zahvatu i stanje mu je stabilno.

Foto: N1

Jutros, 12. listopada, u 8:06 sati zaprimljena je dojava o pucnjavi na Trgu svetog Marka.

Jedan policijski službenik (31) je ozlijeđen te prevezen u Vinogradsku bolnicu. Podvrgnut je operativnom zahvatu i stanje mu je stabilno.

Počinitelj je 22-godišnji hrvatski državljanin koji je pobjegao s mjesta događaja, a za njim su tragale sve raspoložive snage. Na zagrebačkim ulicama bile su duge cijevi.

Foto: Zagrebancija.com

Policajci su na Jabukovci pronašli počinitelja koji je počinio samoubojstvo.

Ozlijeđenog policajca u bolnicu je prevezao vozač sanitetskog vozila Opće bolnice Zabok koji se ondje slučajno zatekao.

“Prevozio sam uzorke za testiranje na Covid koji sam iz Zaboka vozio u Kliniku Fran Mihaljević. Vidio sam na Markovom trgu ranjenog policajca, zaustavio sam se. Zajedno s policajkom koja je tu bila tu smo mu stavljali mu komprese preko uniforme na prostrjelne rane. On je bio pri svijesti cijelo vrijeme i samo je govorio da ga boli i da je izgubio puno krvi”, izjavio je vozač Dubravko Dugorepec za 24 sata.

U Saboru su otkazane sve tiskovne konferencije i sastanci.

Očevidom, koji se provodi na nekoliko lokacija na području grada Zagreba, rukovodi županijski državni odvjetnik iz Zagreba, uz stručnu pomoć Ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke i vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”.